Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Orosz-Ukrán háború esetén...

Orosz-Ukrán háború esetén Magyarország kötelezővé tehetné megint a katonaságot?

Figyelt kérdés
Ha a NATO beleszólna a háborúba, akkor ez megtörténhetne?

2022. febr. 20. 14:38
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Én is. Pár embernek nem ártana (én rám meg már nem vonatkozna :)
2022. márc. 17. 18:58
 22/27 anonim ***** válasza:
18-65 között van az általános hadkötelezettség...
2022. márc. 17. 21:12
 23/27 anonim ***** válasza:

Toroczkai bevezetné.

Mondjuk az a két hónap az lóf@sz

2022. márc. 17. 22:41
 24/27 anonim ***** válasza:

#22: Akkor lehet, hogy mégis vonatkozna rám, mert tartalékos vagyok, és még nem múltam el 65 :-(

Azt írják, hogy a hadkötelezettség korhatára azoknál, akik nem teljesítettek katonai szolgálatot, egy vészhelyzet esetén annak az évnek a december 31. napja, amelyben 50. életévüket betöltik.

A hívatkozás csak egy törvénytervezet, nem tudom, hogy végül elfogadták-e? (Habár az állapota "kihírdetve", nem tudom ez azt jelenti-e, hogy törvénybe iktatták?)

2022. márc. 18. 09:21
 25/27 anonim ***** válasza:

#23: Mi két hónap?

Érdekes, hogy a behívhatóság alól mentesülnek többek között:

"akik európai parlamenti, országgyűlési és helyi-, illetve kisebbségi önkormányzati képviselőjelöltek, vagy megválasztott képviselők"

Míg egy országgyűlési képviselőnél megértem, de, hogy a többinek miért kéne mentesülnie, nem tudom.

2022. márc. 18. 09:27
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
25: mert attól még, hogy háború van, valakinek foglalkoznia kell például a egy falu vízellátásával, vagy az úthálózat karbantartásával, vagy a közvilágítással, stb.. Ezek mind az önkormányzatok alá tartoznak. Sőt, egy háború során ez kiváltképp fontos feladat: az óriási humanitárius katasztrófákhoz vezethet, ha például egy városban leáll az áramellátás (ami nélkül a betegellátás, a rendfenntartás, stb csak nagyon nehezen megoldható), és nincs felelős, választott képviselő/polgármester, akinek a feladata ennek a megoldása lenne.
2022. márc. 18. 09:47
 27/27 anonim ***** válasza:
Értem.
2022. márc. 18. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!