Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi az Istenért megy el valaki...

Mi az Istenért megy el valaki katonának? Lesz valaha olyan világ, ahol majd nem fér bele ez az emberek értékrendjébe?

Figyelt kérdés

Ahogy a szánalmas politikusok fütyülnek, úgy pattog a hadsereg. Milyen lelkület kell ahhoz, hogy valaki katonának álljon a mai világban? Ez már nem az ország védelméről szól, hanem szánalmas politikai eszközök ezek a tárgyként kezelt emberek.

Egy ismerősöm most volt alapkiképzésen itthon, mondta nagyon rövid, pár hónap az egész. Mondta hogy nagyon jó ehhez képest a fizetés is, lehet nyáron már külföldre küldik gyakorlatozni. Kérdem tőle mennyi az annyi, elkezdi 190 ezret kapnak. Én komolyan erre már nem tudtam mit mondani, szerintem ezek értelmi és érzelmi sérült emberek, de hogy lehet ennyi ilyen itt is és más országokban is? Persze lehet máshol jobban fizetnek, de ha valaki a pénzért megy csak, és ebben benne van hogy harcolni, akár ölni kell más embereket, nem tudom akkor miért nem kezelik ezeket elmebetegként. Undorító a világ, remélem az ezért felelős emberek meg fogják kapni a büntetéseket, bár nem hiszek semmiben.

2022. febr. 18. 15:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
76%

“Nekik értelmes a munkájuk és sokkal becsülendőbbnek kellene lenni.”

Lehet, hogy a mostani békeidőszakban nem nyilvánvaló, de ők szokták megvédeni az emberek popsiját, ha háború van. Inkább becsülni kéne őket, hogy havi 190-ért ha kell, majd az életükkel fogják megvédeni azokat is, akik most ellenük tüntetnek.

2022. febr. 18. 17:25
 12/19 anonim ***** válasza:
66%
11: nem azért mennek katonának többségében, mert hősök akarnak lenni, hanem mert nem értenek semmi máshoz
2022. febr. 18. 17:45
 13/19 anonim ***** válasza:
56%

Megsúgom neked hogy ez csak egy nagy ön áltatás hogy ők kockáztatják az életüket de ti majd jól megússzátok mert nem voltatok hülyék katonának menni. Elmondom neked hogy egy komoly háborúban ugyanúgy mentek ti is, a segédmunkás meg az irodista a frontra mint a katona, csak nektek talán még rosszabb is lesz mert feláldozható golyó fogók lesztek :D

Amúgy meg békeidőben laza a legtöbbnek a munkája, és mégis kap annyi pénzt amiért más agyon dolgozza magát fizikai munkával.

2022. febr. 18. 17:45
 14/19 Jeffrey Spender ***** válasza:
Háborúk azok mindig voltak, vannak, és lesznek is, agresszor országokkal, meg terroristákkal, és külön jelenségekkel, és lehet védekező jellegű, de attól még odaütni tudó hadseregeket vezetni, mint a Brit, Francia, Izraeli, Koreai, és Japán, nem pedig öncélú hódító háborúkat vezetni.
2022. febr. 18. 17:49
 15/19 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

A hadsereg, rendőrség és tűzoltóság állami irányítású szerv, nem pedig szedett - vedett, helyileg "szerveződő" milícia / szabadcsapat. Továbbá az országoknak is lehet önálló politikájuk, pl. hiába vagyunk NATO és EU-tagok, de különutas Oroszország-politikánk van.

Oroszország egy stratégiáilag megkerülhetetlen szomszéd.

Nem kell őket szeretni, de nem is kell velük baszakodni, mert az nem a mi érdekünk, hanem 1 - 2 EU-s országé, szelektíven, meg az USA-é, amiből mi nem kérünk.

2022. febr. 18. 17:55
 16/19 anonim ***** válasza:
79%
Nagyon buta vagy, kérdező.
2022. febr. 18. 21:21
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
13 vagyok. Lehet lepontozni de ha megnézitek az eddigi nagyobb háborúkat nem volt olyan hogy csak a katonák harcoltak, szépen vitték erőszakkal a civileket is besorozni. Szerintetek a 2. Világháborúban pl csak hivatásos katonák harcoltak ? Kis naívak :D
2022. febr. 19. 10:46
 18/19 anonim ***** válasza:
90%

Ott van Norvégia, kötelező a sorkatonaság a NŐKNEK IS! Pedig nem egy csóró ország, agresszív politikát sem folytat (sőt, nagyon is békés), ráadásul nagyon liberális ország. Aztán tessék, a fiatalok alig várják, hogy 18-19 évesen bevonulhassanak. Ráadásul ott a sorkatonaság nem olyan, mint anno nálunk, hogy ment a szivatás ezerrel (értelmetlen feladatok), összesen 9 db lőszert ellőttek, de amúgy pedig ment a kártyázás, piálás és f@szverés a laktanyában. Norvégoknál komoly a sorkatonai kiképzés! Éltem ott kint, beszéltem nem egy fiatallal.

Egy országnak kell, hogy legyen hadereje. Ott van Németország, a haditechnikájuk fejlett, de elöregedő társadalom, a fiatal németek nem mennek katonának. Puhapöcsű drogos mamakedvence a nagy többsége (tisztelet az a marha kevés kivétel), mert a munkahelyek 80%-a külföldi melósokból áll, az iskolákban is a diákoknak majdnem a fele külföldi származású. Jelenleg Németben élek, a közelemben lévő általános iskolában több a néger , mint a fehér. De a fehérek többsége is orosz, lengyel, román, magyar, albán...stb. De már a tanárok sem németek.

Ha az amcsik teljesen (utolsó szálig!) kivonulnának Németországból, akkor Németország katonailag a leggyöngébb ország. Mert hiába a jó haditechnika, ha nincs hozzá ember. A légierejük 99%-a amcsi. Laktam nem messze "német" laktanyától, csak amerikaiak voltak ott. :)

Nem baj ha vannak olyan emberek, akik a katonai pályát választják. Háború esetén jó ha vannak olyanok, akik hivatalos katonák, mert a 2-3 hónapos kiképzésen átesett, gyorsan besorozott civil, az maximum golyófogó.

Ami világ a világ, olyan nem lesz, hogy megszűnnek a konfliktusok, és hogy mindenki békés lesz. Ez csak a betépett hippik utópiája.

2022. febr. 19. 17:54
 19/19 anonim ***** válasza:

Nekem van egy volt katona ismerősöm, igaz, ő angol, nem magyar. Magyarországon nem tudom miért áll valaki katonának, de a briteknél megéri, úgy tűnik. Jó a fizetés, ha viszik őket külföldre gyakorlatozni, még több, az egész egy kaland nekik fiatalon. Egy idő után kilépnek, utána még nyugdíjat is kapnak. Nem teljes nyugdíjat ugyan, de kapnak. A teljeshez úgy tudom több, mint 20 évig kell katonaként szolgálni.

A többség meg nem olyan katona, hogy megy és lő az ellenségre, hanem a háttérben van. Irodista pl. Munkaidőben edzenek, tehát megvan az egészséges életmód ezen része meló alatt, nem ám, hogy még munka után kell rászánni a szabadidődet az edzésre. Kapnak kaját, meg egy csomó mindent ingyen. Az életüket meg nemigen kockáztatják. Egy buli az egész nekik. Ingyen tanulási lehetőség. Főleg a fiatalabb srácoknál menő dolog, hogy katona, dicsekedhet, hogy ő tudja hogyan kell lőni meg ilyenek, amikről mások csak álmodni mernek. Ő a hős a többiek szemében. Csinos egyeruhája van, a nők döglenek utána. Miután kiléptek, akkor is járnak nekik kedvezmények, támogatások.

2022. febr. 19. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!