Mi az Istenért megy el valaki katonának? Lesz valaha olyan világ, ahol majd nem fér bele ez az emberek értékrendjébe?
Ahogy a szánalmas politikusok fütyülnek, úgy pattog a hadsereg. Milyen lelkület kell ahhoz, hogy valaki katonának álljon a mai világban? Ez már nem az ország védelméről szól, hanem szánalmas politikai eszközök ezek a tárgyként kezelt emberek.
Egy ismerősöm most volt alapkiképzésen itthon, mondta nagyon rövid, pár hónap az egész. Mondta hogy nagyon jó ehhez képest a fizetés is, lehet nyáron már külföldre küldik gyakorlatozni. Kérdem tőle mennyi az annyi, elkezdi 190 ezret kapnak. Én komolyan erre már nem tudtam mit mondani, szerintem ezek értelmi és érzelmi sérült emberek, de hogy lehet ennyi ilyen itt is és más országokban is? Persze lehet máshol jobban fizetnek, de ha valaki a pénzért megy csak, és ebben benne van hogy harcolni, akár ölni kell más embereket, nem tudom akkor miért nem kezelik ezeket elmebetegként. Undorító a világ, remélem az ezért felelős emberek meg fogják kapni a büntetéseket, bár nem hiszek semmiben.
Most az a problémád, hogy van akinek tetszik a katonaság, és megélhetőnek tartja a 190-et?
Nyilván, 190 nem a legbrutálabb fizetés, de kezdőfizunak megteszi.
De tényleeg... mi a problémád? Az, hogy neke dnem tetszik, másnak meg igen?
A hadsereg más hasznos dolgokat is elláthat, mint például egy katasztrófehelyzetben segíthetnek, esetlegesen evakuálnak, ilyesmik.
Abban egyetértek, hogy sokkal jobb lenne, ha nem lennének már háborúk, de az emberek természetéből kifolyólag ez szerintem még nagyon messze van.
Az értelmesebb ember tűzoltónak menne, ha ott is normális fizetéseket adnának. Nekik értelmes a munkájuk és sokkal becsülendőbbnek kellene lenni.
A problémám az, hogy valaki pénzért vállal esetlegesen harcot, olyan emberek ellen, akiket nem is ismer, csak mert egyes befolyásos elmerobbant politikusok azt mondják. Aki nem érti hogy mi a probléma ezzel az nem ember, csak valami annak látszó tárgy.
Miért megy valaki tűzoltónak, rendőrnek, tanárnak? Ott sem csak a pénzért csinálod, hanem a kötelességtudatért, a hivatásért. Igaz katonaként ha misszióba kijutsz az már igen csinos zseton. 190k a kezdő, pótlékok nélkül + kapsz ruhapénzt, kaját stb. ha feladatteljesítésre az szintén + zseton.
Te meg bocs, de túltoltad a PC-t, a hülye pacifizmus vezetett pl. a németeknél is oda hogy az USA támogatása nélkül a s.ggük lyukát sem tudnák katonailag megvédeni, nemhogy komoly bevetéseket teljesíteni. A háború csúnya dolog, de amíg lesznek emberek akik az életünkre törnek csak azért mert itt vagyunk és jobban élünk, addig meg is kell tudni magunkat majd védeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!