Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Férfiak. Ha be akarnának...

Férfiak. Ha be akarnának sorozni titeket, mennétek, vagy gyors kereket oldanátok?

Figyelt kérdés
Ugye most ez az Ukrán helyzet miatt vetődött fel bennem. Mit tennétek, ha érkeznének a behívók?

2022. febr. 14. 08:26
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
75%

Tehát egy korrupt oroszfarnyalonc félfasiszta kormány engem akarna feláldozni hogy a kormánytagok érdekei és zsebe biztonságban legyen?

EU állampolgár vagyok, felkapom a szüleimet, feleségem, gyerekeim, és max a valódi rendszerváltás után visszatérek ha az oroszok megint kivonultak ebből az országnak nevezett elmegyógyintézetből.

Aki meg azt mondja bevonul... isten nyugosztalja.

2022. febr. 14. 10:45
 12/43 anonim ***** válasza:
94%
Lelkiisnereti okokból megtagadnám a katonai szolgálatot. Igen, ezzel jó eséllyel börtönbe kerülnék, vállalnám. De nem fogok parancsra megölni egy hozzám hasonló, sorozott dolgozó embert csak azért, mert az agyatlan politikai vezetők épp acsarognak egymásra. Főleg orosz-ukrán konfliktusban, amihez semmi közöm nincs.
2022. febr. 14. 10:58
 13/43 anonim ***** válasza:
74%

Ha 2014-ben sem érintett minket az orosz-ukrán konfliktus, összecsapásokkal, területfoglalással, akkor most miért lenne másképp?

Az oroszok amúgy sem akarnak Ukrajnára támadni. Csak azt nem akarják, hogy az amerikaiak fegyvereket telepítsenek az orosz-ukrán határra a NATO nevében.

Egyértelműen amerikai szándék a konfliktus fenntartása, kirobbantása, sem az ukránok, sem az oroszok, sem Európa többi országa nem érdekelt benne és hasznukra se lenne - egyiknek sem. Ezzel szemben az amerikaiaknál választások lesznek és el kellene terelni a választók figyelmét Biden alkalmatlanságáról, hogy ne kerüljenek a republikánusok fölénybe a kongresszusban.

[link]

Katonailag szerintem kimaradunk. Csak annyi lesz, hogy özönleni fognak a határra a menekültek, leállhat a kétoldalú kereskedelem egy időre, az oroszokat sújtó szankciók miatt egy csomó terméket nem fogunk tudni exportálni e miatt veszteség éri a magyar vállalkozások egy részét.

2022. febr. 14. 11:07
 14/43 A kérdező kommentje:
Az ország kilátásai akkor nem túl szépek, esetleges támadás, megszállás esetén. Mire ideérnének az ellenséges erők, kb csak az üres házak kanapéjára kéne beülniük, nagy ellenállásba nem ütköznének. 🤣
2022. febr. 14. 11:08
 15/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem kívánságműsor. Megvannak a módszerek, hogy ha valakit meghívnak a hadseregbe egy diszkrét vérfürdőre, akkor ne nagyon tudjon kereket oldani. Attól függően, hogy a "lógás" mekkora probléma börtönbüntetést vagy főbelövést "szokott" érni, ha valaki nem tesz eleget az "udvarias meghívásnak". Gondolod, hogy Gipsz Jakab (vagy Iván Jakabovikcs) menne énekelve meghalni, ha lenne választása. Igen a "hazafias nevelés" sokat segít, de az emberek nem fogyatékosak, tudják, hogy egy háború nem sokban hasonlít egy majálisra.
2022. febr. 14. 11:18
 16/43 anonim ***** válasza:
100%

Bírom, hogy a válaszolók fele nem tud a kérdésre válaszolni, inkább azt fejtegetik, hogy mennyi az esélye egy ilyen helyzet kialakulásának:D

Őszintén.. szeretem Magyarországot, de semmi hazafiasat nem találok abban, hogy az elbszott politikánk miatt meghalni kényszerülök. Mert nincs illúzióm, ha kiküldenek a frontra, nagyobb az esélye, hogy megförmedek, minthogy nem. Nomeg... nem vagyok gyilkos, nem akarok embert ölni.

Ha arról van szó, hogy a hazám minden pacifista politikai törekvés ellenére támadás alá kerül, és ebben nem látok semmi okot arra, hogy a magyar vezetőséget lássam hibásként a kialakult helyzetért, akkor szerintem amit tudnék, megtennék a haza védelmében. Bár kétlem, hogy ez a frontvonalban kamatozódna, életemben nem ütöttem meg embert és eszembe sem jut, hogy ezen változtatnom kéne.

Igazából akárhonnan is nézem, semmi értelmét nem látom a háborúknak. Végtelenül primitív dolgonak tartom, hogy emberek földterületeken marakodjanak úgy, hogy egyrészt úgyis meghalunk 60-80 évesen, másrészt meg a legtöbb előrejelzés szerint 100 éven belül eg ylakahatatlan fos lesz az a kontinens egy jelentős része.

"Az igazi haza az időé, nem a földdé, az időből halunk ki mind."

2022. febr. 14. 11:47
 17/43 A kérdező kommentje:
Az ex Jugó népek sokkal haza szeretőbbek, miért lehet ez?
2022. febr. 14. 11:54
 18/43 anonim ***** válasza:
100%

Jó kérdés.

De ha belegonodlsz a mai politikai helyzetbe.. mindkét fél hazaárulónak tekinti a másikat. Márpedig ha azt érzed, hogy az országod hazaárulónak tekint téged, te miért lennél hűséges hozzá?

2022. febr. 14. 12:11
 19/43 A kérdező kommentje:
A pasim horvát, és az ők pl szívügynek tekintik teljesen ezt a hazaszeretet dolgot. Minden ünnepet ünnepelnek stb. Mindenhol horvát zászló, címer. Az apukája, nagypapája harcoltak a délszláv háborúban. Azt mondja a párom is, ha az ország megint veszélyben lenne, menne ő is.
2022. febr. 14. 12:21
 20/43 anonim ***** válasza:
100%
Én önszántamból nem mennék csak ha kényszerítenek hogy menjek
2022. febr. 14. 12:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!