Férfiak. Ha be akarnának sorozni titeket, mennétek, vagy gyors kereket oldanátok?
Tehát egy korrupt oroszfarnyalonc félfasiszta kormány engem akarna feláldozni hogy a kormánytagok érdekei és zsebe biztonságban legyen?
EU állampolgár vagyok, felkapom a szüleimet, feleségem, gyerekeim, és max a valódi rendszerváltás után visszatérek ha az oroszok megint kivonultak ebből az országnak nevezett elmegyógyintézetből.
Aki meg azt mondja bevonul... isten nyugosztalja.
Ha 2014-ben sem érintett minket az orosz-ukrán konfliktus, összecsapásokkal, területfoglalással, akkor most miért lenne másképp?
Az oroszok amúgy sem akarnak Ukrajnára támadni. Csak azt nem akarják, hogy az amerikaiak fegyvereket telepítsenek az orosz-ukrán határra a NATO nevében.
Egyértelműen amerikai szándék a konfliktus fenntartása, kirobbantása, sem az ukránok, sem az oroszok, sem Európa többi országa nem érdekelt benne és hasznukra se lenne - egyiknek sem. Ezzel szemben az amerikaiaknál választások lesznek és el kellene terelni a választók figyelmét Biden alkalmatlanságáról, hogy ne kerüljenek a republikánusok fölénybe a kongresszusban.
Katonailag szerintem kimaradunk. Csak annyi lesz, hogy özönleni fognak a határra a menekültek, leállhat a kétoldalú kereskedelem egy időre, az oroszokat sújtó szankciók miatt egy csomó terméket nem fogunk tudni exportálni e miatt veszteség éri a magyar vállalkozások egy részét.
Bírom, hogy a válaszolók fele nem tud a kérdésre válaszolni, inkább azt fejtegetik, hogy mennyi az esélye egy ilyen helyzet kialakulásának:D
Őszintén.. szeretem Magyarországot, de semmi hazafiasat nem találok abban, hogy az elbszott politikánk miatt meghalni kényszerülök. Mert nincs illúzióm, ha kiküldenek a frontra, nagyobb az esélye, hogy megförmedek, minthogy nem. Nomeg... nem vagyok gyilkos, nem akarok embert ölni.
Ha arról van szó, hogy a hazám minden pacifista politikai törekvés ellenére támadás alá kerül, és ebben nem látok semmi okot arra, hogy a magyar vezetőséget lássam hibásként a kialakult helyzetért, akkor szerintem amit tudnék, megtennék a haza védelmében. Bár kétlem, hogy ez a frontvonalban kamatozódna, életemben nem ütöttem meg embert és eszembe sem jut, hogy ezen változtatnom kéne.
Igazából akárhonnan is nézem, semmi értelmét nem látom a háborúknak. Végtelenül primitív dolgonak tartom, hogy emberek földterületeken marakodjanak úgy, hogy egyrészt úgyis meghalunk 60-80 évesen, másrészt meg a legtöbb előrejelzés szerint 100 éven belül eg ylakahatatlan fos lesz az a kontinens egy jelentős része.
"Az igazi haza az időé, nem a földdé, az időből halunk ki mind."
Jó kérdés.
De ha belegonodlsz a mai politikai helyzetbe.. mindkét fél hazaárulónak tekinti a másikat. Márpedig ha azt érzed, hogy az országod hazaárulónak tekint téged, te miért lennél hűséges hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!