Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A zsoldosokból, vagy a sorozot...

A zsoldosokból, vagy a sorozott katonákból álló hadsereg a hatékonyabb?

Figyelt kérdés

2021. dec. 21. 17:50
1 2 3 4
 21/36 Jeffrey Spender ***** válasza:
75%

A hivatásosság egy gumifogalom, a beosztás a döntő. Egyik hivatásos az logisztikán van, másik a jogi osztályon, harmadik az EÜ-s, akkor van harckocsizó, és lövész is.

De a Sereg az tömeghadsereg, 120 ember lövetésénél a biztonságosságra törekednek, és ahogy lőnek, úgy esik, ahogy puffani, nem pedig egyénileg oktatják a helyes fogás / tartás / célzás / elsütésre, ezt a Lőklub vagy a Kommandó tudja.

2021. dec. 22. 00:52
 22/36 anonim ***** válasza:
39%

2# hahó 2022 van lassan ez nem a szocializmus ahova ha a vezér ezredes elvtárs küldi a levelet hogy jössz katonának akkor mész itt szabad akarat,

És tévedsz a hivatásos a jobb sok esetben pl ha megtámadják az országot ki fog lelkesebben harcolni mindent megtéve az aki pont leszárja mi történik az országgal mert nem az ő hazája vagy az aki a saját hazáját védi és ha elbukik a hazája ő is vele bukik? Na ugye

2021. dec. 28. 19:49
 23/36 anonim ***** válasza:
29%

6# mik azok a kritizálható beszerzések? Esetleg a leo-k? A legmodernebb legjobb tankok között van a világon

talán a lynx? Az se egy dacia amire fel van rakva valami fegyverszerűség (ugye románia?)

ó tudom esetleg a NASAMS?

Vagy a 8X8-as Boxer-ek?

Á megvan az Airbus H145M és H225M könnyű illetve közepes multifunkciós katonai helikopterek

vagy a SPIKE Ir2 páncéltörő rakéták?

Aha megvan a Skylark I-LE lessz a rossz döntés?

Vagy a SOC-R-k?

Ezek közül nem tudom melyik nem nyerte el a tetszésed.

2021. dec. 28. 20:03
 24/36 Jeffrey Spender ***** válasza:
38%

Mivel vívta ki a Leopárd az indokolatlan hírnevét ?

Én Abrams / Leclerc / Chally párti vagyok, és Leopárdoknál a Type 90-es Kyū-maru is sokkalta jobb, és áll közelebb a kívánatos elrendezéshez. De ha a Román T-55-ösökkel, és a szabad ég alatt elhanyagolt és tönkrement Ukrán T-64 / 72 / 80-asokhoz hasonlítjuk a Leókat, akkor "jók", de nekem nem kéne.

IFV vonalon a Bradley, a CV-90-es, és a Namer között rendeztem volna tendert, ez a Németek imádatától rosszul vagyok.

2021. dec. 28. 22:49
 25/36 anonim ***** válasza:
29%

Nekem meg az amcsi imádatból van már elegem. Az abrams egy logisztikai rémálom amerikának vannak olyan emverei akiknek ez nem jekent godnot de a többi ország csak fogja a fejét hogy jó jó itt van egy rohadt jó tank de lóf@szt nem tudunk vele mit csinálni.

A leo 2 nem az 1 mert tudod nekünk 2 van vagyis nem 2 tank hanem leo 2 ezerszer jobb pl a T-90-eknél és bőven eléri az abrams szintjét és nem is olyan logisztikai rémálom.

De vegyük példának a második vh-t a legjobb példa arra hogy mit összes tudnak hozni a németek

1500 tigrist gyártottak le a németek az amcsik kb 26.000 sherrman-t a németek ebből kilőttek 10.000-ret addig a szövetségesek összesen 500 db tigrist akkor miről beszélünk vannak beszámolók második vhs amcsi harckocsizóktól hogy amikor megláttak egy tigrist mindenki aki ott volt durván el kezdett izzadni

2021. dec. 29. 00:17
 26/36 Jeffrey Spender ***** válasza:
0%

Nem csak az Abrams-et említettem, hanem a Challenger 2-est és a Leclerc-et is, azok is Európaiak, elérhetőbbek, és fényévekkel fejlettebbek, mint a Leopárd.

A T-90-esnél mitől lenne jobb a Leopárd ? A T-90-esnél régebbi T-72-es változatokat mennyire tudod megkülönböztetni ?

A Világháborús Német és a Nyugatnémet harckocsitervezés közé egyenlőségjelet tenni oltári laikusság, hozzánemértés.

A Világháborús Német harckocsiknál, mármint a Tigris és a Párduc, ott érvényesült egyformán a jó páncélvédettség és túlélőképesség, a tűzerő, és a motorizáltság, már ha nem bombázták szét a B-17-esek a gyártósort.

A Nyugatnémet Leopárd 1-esnél ott a páncélzatot teljesen kidobták, 70 mili, 30 fokon, ezt a T-55-ös 100 milis lövege 2,000 méteren beverte. És a 20 milis gépágyú is ementálivá lyuggatta.

A Leopárd 2-esnél próbáltak illő páncélzatot összehozni, de nem sikerült, a T-62-es 115 milise az 1,000 méteren átvitte a tornyot, az utólagos tesztek szerint, addig az Alumínium Chieftain-t csak 400 méteren tudta leküzdeni. És a Challenger 1-esnél meg a torony 1 km-ig viselte el a 125 miliseket, bár ott is nem mindegy, hogy 3BM15 / 3BM22 / vagy akár 3BM42-esről van szó.

És a Leclerc is elviseli a DM 43-as lőszert.

A Német harckocsizók nem használnak Szegényített Urán lőszert, addig az Amerikaiak, a Britek, a Franciák, és az Oroszok igen.

2021. dec. 29. 02:08
 27/36 Jeffrey Spender ***** válasza:
0%

A Sherman vs. Tigris kapcsán leírsz, az félelmetes butaság.

Durván laikus hadtech és Németfan vagy, a műszakiak ismerete nélkül.

2021. dec. 29. 02:09
 28/36 anonim ***** válasza:
0%
26# na de én se csak a leo-t írtam és nem csak harckocsit arra mit reagálsz ha már csak lenézően tudsz beszélni?
2021. dec. 29. 02:30
 29/36 Jeffrey Spender ***** válasza:
38%

A Shermanból 60,000 körülit gyártottak, az Amik mellett a Britek is általános rendeltetésű harckocsiként használták, Európában 7,000 Sherman semmisült meg / ment javíthatatlanul tönkre.

Tigris az ritka faj volt, amivel keverték, az a Pz IV volt, és annál 8,000 legyàrtottból 6,500 körüli semmisült meg. De a T-34-esek is 70 %-os veszteségeket szenvedtek.

2021. dec. 29. 02:34
 30/36 Jeffrey Spender ***** válasza:
95%
A NASAMS / Boxer / H145M / Spike / SOC-R / Skylark rendszerekkel nincs kritizálnivalóm, a harckocsik, amikért tudok harapni.
2021. dec. 29. 02:36
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!