Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A koncentrációs táborokban...

A koncentrációs táborokban szolgálatot teljesítő SS-nek ugyanazok a fegyverei voltak mint a fegyveres SS-nek?

Figyelt kérdés

Egy ott szolgáló SS tiszt például ugyanolyan pisztolyt használt mint egy harcoló katona?

Úgy tudom nem csak az ismert Luger és P38 pisztolyok voltak hadrendben hanem Walther PP-PPk és egyebek.

Egy közkatona is kapott géppisztolyt, még ha azt nem is sütötte el soha?

2021. nov. 14. 17:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A Chauchat golyószóró csak a lövészárkokban teljesített rosszul. Itt ugyanis nehéz volt tisztán tartani, a nyitott tár miatt hamar elszennyeződött és elakadt. A táborokban, a tornyokban rendesen karbantartva szeritem jól működött.

2021. dec. 16. 02:39
 12/14 anonim ***** válasza:
azért addigra már szerintem kicsit elavultnak számított a chauchat, tűzgyorsasága és tárkapacitása is kicsi volt
2021. dec. 16. 08:59
 13/14 anonim ***** válasza:

Nem nézek vissza, de aki szerint senki nem akart koncentrációs tábort őrizni az meg van zavarodva. Álommeló volt. A frontra, főleg a keletire, na oda nem akart senki menni. Kicsit eltértem az eredeti témától, bocs. Na de hogy téma is legyen: egy magyar őr Bergen-belsenben, ezt azért kevesen tudják.

[link]

2021. dec. 16. 09:08
 14/14 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van. De a táborba tökéletesen megfelelt a chauchat is.

2021. dec. 16. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!