A németeknek mi hiányzott ahhoz, hogy elfoglalják Leningrádot a második világháborúban?
Figyelt kérdés
Gyakorlatilag több, mint 2 évig katlanba zárták a várost, minden utánpótlás vonalat elvágtak földön, vízen, levegőben is. Úgy olvastam már a kannibalizmus is elkezdett terjedni és tömegével hevertek a hullák az utcán. Miért nem tudták megtörni az ellenállást? Mi hiányzott nekik? Mi lett volna, ha mégis sikerül a hadművelet?2021. nov. 3. 21:58
11/12 anonim válasza:
A németeknek elég volt kiéheztetni a várost, nem kellett elfoglalniuk, nem sokat értek volna el vele, kellett a haderő stratégiailag sokkal fontosabb hadműveletekre délen. Nekik teljesen megfelelt, hogy a több millió kommunista, partizán haljon éhen a mocskában, amit annyira védelmezett, 20 millió orosz megölése, gulág, izraelita vezetés, a tömeggyilkos pszichopata Sztálin és Lenin után is. Én is ezt tettem volna.
12/12 Treafóház válasza:
Földrajzilag az kellett volna hogy ne legyen ott a Lagoda tó. Mert azzal együtt már nem tudták tartósan korbezarni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!