A magyar hadsereg felszerelése miért volt annyira rossz a II. világháborúban?
Figyelt kérdés
Még a románoknak is jobb haditechnikájuk volt. Nem jutott eszébe Horthynak, hogy már a Nagy Háborúban sem lehetett győzni egy szál semmibe felöltöztetett és 1 puskával ellátott katonákkal?2021. szept. 25. 18:03
21/23 anonim válasza:
10 hueleségeket írsz. Nagypapi nem volt katona miekőtt behívták. Szomszéd Józsi bácsi sem. Öreg ember vagyok a nagypapák korosztályáról beszélek. Emlékeim szerint egyik megjárta Szálingrádot, másik Budán a kitöréskor élelem és lőszer nélkül 50 kilóra lerongyolódva esett fogságba.
22/23 kürasszír válasza:
# 21
Hát talán ki kellene kérni a Honvédelmi Minisztérium Központi Irattárából nagypapi katonai szolgálatának adatait. Ingyenes az adatszolgáltatás.
Akkor kimerülne, hogy csak rendes kiképzés után vitték a frontra.
Nem emlékeid és a szomszéd Józsi bácsi sztorijai alapján írogatni majd 80 évnél ezelőtti eseményekről.
23/23 anonim válasza:
Kedves 22
Ugyan csak korlátozottan hiszek a katonai (és hasonló szervezetek) nyilvántartásaiban, de az én nagyapáim képzése is érdekelne. Konkrétan tudom, hogy nem vehettek részt két éves kiképzésen (Dokumentumokkal igazolt, hogy mást csináltak)
Ha ki tudod kérni, akkor jelezd, hogy milyen adatokra van szükséged.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!