Szép gép-e a MiG-21?
Régebben én is csupán "kályhacsőnek" láttam. Nektek melyik változat tetszik? (Külsőre vagy egyéb szempontok alapján.)
9
A formavilág nem éppen szempont a vadászgépek fejlesztésénél. Engem inkább az zavar hogy eléggé konvergàlnak a megoldások az F22/F35 felé. Lassan mindenki azt koppintja. Mondjuk várható volt hogy idővel valaki megtalálja a legkevesebb kompromisszummal járó dizájnt.
Hát mindenki azért nem. Lásd PAK-FA, vagy éppen ezt az iráni mütyürt, ha létezik:
Ez más formavilág.
Érdekes, egyedi a Tejas szárnyformája is. Az viszont tény, hogy az indiai gép nem 5. gen.
Az USA elzárkózó magatartása miatt most a Mitsubishi fejleszt egy, az F-22-t valszeg leköröző vadászrepülőgépet.
Szerintem megvannak hozzá az ipari alapjaik.
"Hát mindenki azért nem. Lásd PAK-FA"
A Szu-57-kén befutott gép az majdnemhogy megint egy-az egyben az F22 másolata :)
15
Ezt hívják úgy hogy öngól 😃
Akkor az én szemem rossz, hogy igencsak sok formai hasonlóságot vélek felfedezni?
Nyilván eltérések vannak, ugyanúgy mint az F111<>Szu24 vagy B1<>Tu160 esetében, de a forma az felettébb hasonló. Furcsa, hogy a másológépként üzemelő kínaiaknak sikerült a jelenlegi megoldásoktó eltérő J20-ast megalkotni az oroszoknál meg azonos paraméterekre megint közel azonos formát dobott a számítógép :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!