A SEAL Team Six (mai nevén DEVGRU) tényleg 1 kommandó a kommandón belül (is) ?
Üdv azt olvastam, láttam filmeken stb, hogy a DEVGRU még a Navy Seal -en belül (ami már önmaga nem ovisok gyülekezete) is az elit egység a "kommandó", ha ez így van miért? A kevés angol tudásommal ill fordítóval a wikipédián annyit tudtam kihámozni, hogy aki ide jelentkezik inkább a kiképzésen kőkemény lelki stb megterhelést kap hiszen fizikailag már akkor kiképezik ha seal-hez jön.
Szóval ez most hogy van? Ha valamit nem jól írtam elnézést, nem értek ehhez, köszi.

Az összes csapat a tengerészeti különleges hadviselés parancsnoksága alá tartozik.
Az angol United States Naval Special Warfare Command

CIA nak vagy egy külön saját alakulata,
Ami talán magyarul különleges tevékenységek központja. Az átfedés ott lehet, hogy ide a különleges egységekből seal, delta Force, etc válogatják az embereket.
Más átfedés nincs.

A DEVGRU a JSOC, vagyis az összevont különleges műveleti parancsnokság irányítása alatt van. Nevet is pont ezért váltottak.

Feltehetően a kérdező privát üzenete:
"szia ezt kifejtenéd bővebben? Bocsi az angolt még tanulom, nem nagyon tudok még neten ilyennek utána olvasni. "A DEVGRU a JSOC, vagyis az összevont különleges műveleti parancsnokság irányítása alatt van. Nevet is pont ezért váltottak." Miért lettek 6-osokból DEVGRU? Ettől még SEAL-ek, a SEAL elit egysége? köszönöm . 😎"
SEAL-ek és a SEAL elit egysége, igen. Nevet egyszerűen azért váltottak, mert kikerültek a haditengerészet (US Navy) irányítása alól, át a JSOC-hoz, amely a Tier 1 egységeket irányítja, azaz az amerikai hadsereg legjobbjait. A JSOC kivonja az adott egységeket a saját fegyvernemük (pl. Delta Force esetén a US Army, DEVGRU esetén US Navy stb.) parancsnoksága alól, összevonva őket egy önálló irányító szerv alá. Ez egyebek mellett azért előnyös, mert a JSOC közvetlenül a hadsereg felsővezetésének irányítása alatt áll, vagyis az elnökhöz van bekötve, így jelentősen lerövidíthető a parancsnoki lánc végigfutási ideje, illetve a bürokrácia.
Tier 1 egységnek számít még a légierő (US Air Force) 24. Különleges Taktikai Repülőszázada. Ők jellemzően egy-egy embert adnak egy deltás / devgrus csapat mellé, akik speciálisan képzettek és speciális feladatokat látnak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!