Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A SEAL Team Six (mai nevén...

A SEAL Team Six (mai nevén DEVGRU) tényleg 1 kommandó a kommandón belül (is) ?

Figyelt kérdés

Üdv azt olvastam, láttam filmeken stb, hogy a DEVGRU még a Navy Seal -en belül (ami már önmaga nem ovisok gyülekezete) is az elit egység a "kommandó", ha ez így van miért? A kevés angol tudásommal ill fordítóval a wikipédián annyit tudtam kihámozni, hogy aki ide jelentkezik inkább a kiképzésen kőkemény lelki stb megterhelést kap hiszen fizikailag már akkor kiképezik ha seal-hez jön.

Szóval ez most hogy van? Ha valamit nem jól írtam elnézést, nem értek ehhez, köszi.

2021. szept. 16. 16:34
1 2
 11/17 Fsms ***** válasza:

Az összes csapat a tengerészeti különleges hadviselés parancsnoksága alá tartozik.

Az angol United States Naval Special Warfare Command

2021. szept. 22. 12:59
 12/17 A kérdező kommentje:
köszi én sem hallodtam még ilyet, hogy a hatosokat a CIA vezérelné.
2021. szept. 22. 13:16
 13/17 Fsms ***** válasza:

CIA nak vagy egy külön saját alakulata,

[link]

Ami talán magyarul különleges tevékenységek központja. Az átfedés ott lehet, hogy ide a különleges egységekből seal, delta Force, etc válogatják az embereket.

Más átfedés nincs.

2021. szept. 22. 19:44
 14/17 anonim ***** válasza:

A DEVGRU a JSOC, vagyis az összevont különleges műveleti parancsnokság irányítása alatt van. Nevet is pont ezért váltottak.

2021. szept. 22. 22:16
 15/17 A kérdező kommentje:
köszi .
2021. szept. 23. 10:59
 16/17 anonim ***** válasza:

Feltehetően a kérdező privát üzenete:

"szia ezt kifejtenéd bővebben? Bocsi az angolt még tanulom, nem nagyon tudok még neten ilyennek utána olvasni. "A DEVGRU a JSOC, vagyis az összevont különleges műveleti parancsnokság irányítása alatt van. Nevet is pont ezért váltottak." Miért lettek 6-osokból DEVGRU? Ettől még SEAL-ek, a SEAL elit egysége? köszönöm . 😎"

SEAL-ek és a SEAL elit egysége, igen. Nevet egyszerűen azért váltottak, mert kikerültek a haditengerészet (US Navy) irányítása alól, át a JSOC-hoz, amely a Tier 1 egységeket irányítja, azaz az amerikai hadsereg legjobbjait. A JSOC kivonja az adott egységeket a saját fegyvernemük (pl. Delta Force esetén a US Army, DEVGRU esetén US Navy stb.) parancsnoksága alól, összevonva őket egy önálló irányító szerv alá. Ez egyebek mellett azért előnyös, mert a JSOC közvetlenül a hadsereg felsővezetésének irányítása alatt áll, vagyis az elnökhöz van bekötve, így jelentősen lerövidíthető a parancsnoki lánc végigfutási ideje, illetve a bürokrácia.

Tier 1 egységnek számít még a légierő (US Air Force) 24. Különleges Taktikai Repülőszázada. Ők jellemzően egy-egy embert adnak egy deltás / devgrus csapat mellé, akik speciálisan képzettek és speciális feladatokat látnak el.

2021. szept. 23. 17:32
 17/17 A kérdező kommentje:
Na most a tökéletesen érthető, köszi! Amúgy délután fordítóval próbáltam olvasgatni azt olvastam, már nem DEVGRU a nevük, de nem nyílvános a másik név így így hivatkoznak rájuk, (vagy kb ilyesmi a lényeg)
2021. szept. 23. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!