A SEAL Team Six (mai nevén DEVGRU) tényleg 1 kommandó a kommandón belül (is) ?
Üdv azt olvastam, láttam filmeken stb, hogy a DEVGRU még a Navy Seal -en belül (ami már önmaga nem ovisok gyülekezete) is az elit egység a "kommandó", ha ez így van miért? A kevés angol tudásommal ill fordítóval a wikipédián annyit tudtam kihámozni, hogy aki ide jelentkezik inkább a kiképzésen kőkemény lelki stb megterhelést kap hiszen fizikailag már akkor kiképezik ha seal-hez jön.
Szóval ez most hogy van? Ha valamit nem jól írtam elnézést, nem értek ehhez, köszi.

Annyiban igaza van a hármasnak, hogy a top tier CIA akciókat általában a Team Sixre bízzák (ilyen volt pl. Bin Laden kiiktatása is).
A "sima) SEAL-ektől elsősorban az különbözteti meg őket, hogy kiképzik őket nukleáris fegyverekkel kapcsolatos feladatokra is (hatástalanítás is). Emellett természetesen jobb felszerelésekkel dolgoznak és keményebb az ottani kiképzés.

Nézd, ha annyira érdekel, keress rá az interneten, egyébként semmi sem publikus a kiképzésükből...
A "kommandó a kommandón belül" dolog ebben a formában nem igaz, már csak azért sem, mert néhány éve nem is közös irányítás alatt van a DEVGRU és a többi SEAL team.
De van még példa hasonlóra: a Delta Force 99 százalékban rangerekből és zöldsapkásokból áll. A tengerészgyalogságon belül is vannak még Recon és Raider csapatok, amik eggyel felsőbb szintnek számítanak, mint a "sima" Marine.

Igen.
A seal 10 egységből áll. A legelitebb a seal team 6 ahova már nem lehet jelentkezni, ide kiválasztják, hogy ki kerülhet be.
A többi egység különböző feladatokra specializálódott és területileg szétszórt a világban.
A seal kizárólag a tengerészeti különleges hadviselés parancsnoksága alá rendelt.
CIA nak megvan a külön taktikai egysége, illetve a Delta Force pedig a szárazföldi egységek speciális egysége, USAsoc alá rendelve. Ami a különleges hadviselés parancsnoksága.
Legenda szerint a 6. Onnan jött , hogy az oroszok hamarabb neki álltak a spetznaz kialakításának. Amikor az amerikaiak Era rájöttek egyből háttal kezdtek, mivel ez azt feltételezi, hogy van előtte 5 másik egység.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!