Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A SEAL Team Six (mai nevén...

A SEAL Team Six (mai nevén DEVGRU) tényleg 1 kommandó a kommandón belül (is) ?

Figyelt kérdés

Üdv azt olvastam, láttam filmeken stb, hogy a DEVGRU még a Navy Seal -en belül (ami már önmaga nem ovisok gyülekezete) is az elit egység a "kommandó", ha ez így van miért? A kevés angol tudásommal ill fordítóval a wikipédián annyit tudtam kihámozni, hogy aki ide jelentkezik inkább a kiképzésen kőkemény lelki stb megterhelést kap hiszen fizikailag már akkor kiképezik ha seal-hez jön.

Szóval ez most hogy van? Ha valamit nem jól írtam elnézést, nem értek ehhez, köszi.

2021. szept. 16. 16:34
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen, így van. A Delta Force mellett az amerikai hadsereg legjobbjai.
2021. szept. 16. 18:07
 2/17 A kérdező kommentje:
Köszi, de a sima seal kiképzésen túl ők mit kapnak még? Ismétlem nem tudok jól angolul, nem tudom elolvasni, csak ezt azt kihámozni, köszi.
2021. szept. 16. 18:13
 3/17 anonim ***** válasza:
85%
Az inkább a CIA része mintsem a Navy Seals-é.
2021. szept. 16. 20:00
 4/17 A kérdező kommentje:
3-as ezt n em értem, azt hallottam ők is seal-ek , a SEAL épzi ki stb a 6-osokat is.
2021. szept. 17. 10:56
 5/17 A kérdező kommentje:
boccs képzi,
2021. szept. 17. 10:57
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Annyiban igaza van a hármasnak, hogy a top tier CIA akciókat általában a Team Sixre bízzák (ilyen volt pl. Bin Laden kiiktatása is).

A "sima) SEAL-ektől elsősorban az különbözteti meg őket, hogy kiképzik őket nukleáris fegyverekkel kapcsolatos feladatokra is (hatástalanítás is). Emellett természetesen jobb felszerelésekkel dolgoznak és keményebb az ottani kiképzés.

2021. szept. 17. 13:58
 7/17 A kérdező kommentje:
6-os mit ehet még az amúgyse egyszerű sima seal kiképzéshez keményíteni?
2021. szept. 17. 14:47
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, ha annyira érdekel, keress rá az interneten, egyébként semmi sem publikus a kiképzésükből...

A "kommandó a kommandón belül" dolog ebben a formában nem igaz, már csak azért sem, mert néhány éve nem is közös irányítás alatt van a DEVGRU és a többi SEAL team.

De van még példa hasonlóra: a Delta Force 99 százalékban rangerekből és zöldsapkásokból áll. A tengerészgyalogságon belül is vannak még Recon és Raider csapatok, amik eggyel felsőbb szintnek számítanak, mint a "sima" Marine.

2021. szept. 21. 12:21
 9/17 Fsms ***** válasza:

Igen.

A seal 10 egységből áll. A legelitebb a seal team 6 ahova már nem lehet jelentkezni, ide kiválasztják, hogy ki kerülhet be.

A többi egység különböző feladatokra specializálódott és területileg szétszórt a világban.

A seal kizárólag a tengerészeti különleges hadviselés parancsnoksága alá rendelt.

CIA nak megvan a külön taktikai egysége, illetve a Delta Force pedig a szárazföldi egységek speciális egysége, USAsoc alá rendelve. Ami a különleges hadviselés parancsnoksága.

Legenda szerint a 6. Onnan jött , hogy az oroszok hamarabb neki álltak a spetznaz kialakításának. Amikor az amerikaiak Era rájöttek egyből háttal kezdtek, mivel ez azt feltételezi, hogy van előtte 5 másik egység.

2021. szept. 22. 06:30
 10/17 A kérdező kommentje:
9 és 8 köszi, de most akkor seal irányítás alatt vannak vagy ki irányítja a hatos bandát?
2021. szept. 22. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!