Nagyon sokan mondják, hogy igazán érdekes amit Illig írt a Vikingekről. Új beállításba helyezve a valós történelmet. Én peóbáltam elolvasni, hogy mit ír, de csak friss kiadású könyveket találtam, amibe a Vikingekről nem esik szó. ismertetné valaki rövden vagy hosszabban?
Van egy másik könyve is, abból a magyaroktól a vikingekig minden benne van. Magyarok a kitalált középkorban. DE nem tudom a címét fejből.
2021. nov. 12. 00:16
12/19 anonim válasza:
Ne Illigtől tájékozódj. Egy rakás hülyeséget hord össze. Ha az "akadémikusoknak" nem is hiszel, magad is meggyőződhetsz a hülyeségéről. Nézz csak utána Tang dinasztia uralkodasának Kínaban, és a kínai időszámítasnak. Ott minden kibukik...
Nézz utána Tang dinasztiának Kínában. Vagy a kínaiak is benne voltak az összeesküvésben?
Vagy az Abbaszida kalifáknak. Rengeteg Abbaszida érem került elő Skandináviában régészeti feltárason. De nyilván az is az összeesküvők műve. Ezrével verték az pénzt arab írással, sohasem volt kalifák nevével, hogy aztán eszakon gondosan elássák őket, hogy a 21. századi régészek jól be legyenek csapva.
Nagyon intellektuális alkat lehetsz...
2021. dec. 24. 10:19
15/19 anonim válasza:
A vikingek híresen jó acél kardokat készítettek, tehát az bárhová eljuthatott a kereskedelem révén. De pl. a földvárak, mint megyésispáni székhelyek is ilyen egyenes, viking kardokkal voltak felszerelve. Nem pedig szablyákkal, mint minden későbbi ábrázoláson, ezt a görbe szablyát a törökök hatása hozta divatba a XVI-XVII. században. Egyszóval az abbaszida kalifátus is a vikingektől szerezte be a kardokat, hosszútávú kereskedelem akkor is létezett.
2021. dec. 24. 21:46
16/19 A kérdező kommentje:
Ti ezt hogy olvassátok?
VI.King
2021. dec. 31. 14:43
17/19 anonim válasza:
14:43: Vlagyimir Iljics Király!
2021. dec. 31. 15:04
18/19 NTBS válasza:
Azt írta a Kitalált Középkorban című művében, hogy a támadásaik nem valósultak meg. Azt hiszem Kölnt hozta példaként, hogy abból a korból talán 3 lándzsahegyet találtak. Küld el privátban az e-mail címed és átküldöm azt a verzióját a könynek, ami nekem van. Érdekes olvasmány.
2022. jún. 30. 15:27
19/19 anonim válasza:
Azt írja, hogy nem létezett Nagy Károly császár, se a gazdag és hatalmas birodalma. Nincs nyoma, csak a XII-XIII. századtól, hogy a német császár tényleg ilyen birodalomban uralkodott. Szerinte Nagy Károly nem más, mint Barbarossa Frigyes császár. Az egész hamisitás a szerzetesek műve volt, más úgyse tudott írni és olvasni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!