Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A Vikingekről mit kutatott...

A Vikingekről mit kutatott Herbert Illig?

Figyelt kérdés

Nagyon sokan mondják, hogy igazán érdekes amit Illig írt a Vikingekről. Új beállításba helyezve a valós történelmet. Én peóbáltam elolvasni, hogy mit ír, de csak friss kiadású könyveket találtam, amibe a Vikingekről nem esik szó. ismertetné valaki rövden vagy hosszabban?

Köszönöm:)

2021. szept. 13. 11:51
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

kb. tagadja a letezesuket, szerinte van 300 valahany ev, amit csak betoldottak a tortenelemirasba, de valojaban nem tortent meg.

(szerinte ez a hamisitas valamikor a 11. szazadban tortent)

a kitalalt kozepkor cimu konyv az ami ezt targyalja

2021. szept. 13. 17:39
 2/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Letöltöttem egy kitalalt kozepkor cimu konyvet, de az egy modern kiadás volt. Nem voltak már benne a vikingek
2021. szept. 15. 08:58
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
ha antikvariumban veszed, biztos van nekik regi kiadas. amugy nem a vikingekre van kihegyezve az elmelete, hanem a frank birodalomra inkabb, de idoben kb egybeesett a ketto
2021. szept. 15. 13:09
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Van ebből magyar tanulmány is, mondjuk ott sem a vikingekről van szó:

[link]

2021. szept. 15. 16:12
 5/19 anonim ***** válasza:
39%
Most nem tökmindegy, hogy egy elmabajos kókler miket fantáziál össze?
2021. okt. 29. 16:43
 6/19 A kérdező kommentje:
Engem érdekel. Nagyon szeretném tudni milyen volt a valós multja az emberiségnek. Intellektuális szellemiség vagyok, nekem ezek fontos dolgok
2021. okt. 30. 17:19
 7/19 anonim ***** válasza:
38%
17:19: a valós múltját az emberiségnek nem Illigtől fogod megtudni, akármilyen intellektuális szellemiség is vagy.
2021. okt. 30. 18:13
 8/19 A kérdező kommentje:
Nem csak onnan inrfomálódok de, de Illig is hitelesebb mint az akadémiai történelemhamisítás
2021. nov. 11. 10:43
 9/19 anonim ***** válasza:
73%

Nem feltétlenül arról van szó, hogy minden kitalált/nem történt meg ami abban a kb 300 évben volt. Mivel sok olyan dologról is van szó, amik megtörténtek, de nem akkor, mivel sokszor a 300 évvel korábban történt események rímelnek rá.

Lásd pl az iszlám esetében. Mohamed ésaz iszlám kialakulása pont abban a 300 évben volt. Itt nem arról van szó, hogy az egész nem történt volna meg, hanem ha megnézzük az 300 évvel azelőtti történelmet akkor láthatjuk, hogy ott voltak az ariánusok, akik szinte mindenben egyetértettek volna az iszlám teológiával (Jézus nem Isten fia, csak próféta, nincs háromság csak Egyisten stb). A hivatalos történetírás szerint az ariánusok a 4. sz "eltűntek" vagy legalábbis visszavonultak, majd kb 300 évre rá jött Mohamed és csak úgy a semmiből a vákuumba magától megalkotta az iszlámot. Ellenben a kitalált középkor elmélet szerint, a kettő közt kontinuitás volt és egymással egyidőben történtek, ami logikusabb is.

Szóval ilyesmikre kell gondolni, nem feltétlenül arra, hogy minden egyes dolog kitalált volt.

2021. nov. 11. 18:23
 10/19 anonim ***** válasza:
56%
10:43: "akadémiai történelemhamisítás", aham. Felteszem, nem ment a töri középiskolában, és most így próbálsz bosszút állni. Inkább fogadd el: nincs igazad.
2021. nov. 11. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!