A Vikingekről mit kutatott Herbert Illig?
Nagyon sokan mondják, hogy igazán érdekes amit Illig írt a Vikingekről. Új beállításba helyezve a valós történelmet. Én peóbáltam elolvasni, hogy mit ír, de csak friss kiadású könyveket találtam, amibe a Vikingekről nem esik szó. ismertetné valaki rövden vagy hosszabban?
Köszönöm:)

kb. tagadja a letezesuket, szerinte van 300 valahany ev, amit csak betoldottak a tortenelemirasba, de valojaban nem tortent meg.
(szerinte ez a hamisitas valamikor a 11. szazadban tortent)
a kitalalt kozepkor cimu konyv az ami ezt targyalja

Van ebből magyar tanulmány is, mondjuk ott sem a vikingekről van szó:

Nem feltétlenül arról van szó, hogy minden kitalált/nem történt meg ami abban a kb 300 évben volt. Mivel sok olyan dologról is van szó, amik megtörténtek, de nem akkor, mivel sokszor a 300 évvel korábban történt események rímelnek rá.
Lásd pl az iszlám esetében. Mohamed ésaz iszlám kialakulása pont abban a 300 évben volt. Itt nem arról van szó, hogy az egész nem történt volna meg, hanem ha megnézzük az 300 évvel azelőtti történelmet akkor láthatjuk, hogy ott voltak az ariánusok, akik szinte mindenben egyetértettek volna az iszlám teológiával (Jézus nem Isten fia, csak próféta, nincs háromság csak Egyisten stb). A hivatalos történetírás szerint az ariánusok a 4. sz "eltűntek" vagy legalábbis visszavonultak, majd kb 300 évre rá jött Mohamed és csak úgy a semmiből a vákuumba magától megalkotta az iszlámot. Ellenben a kitalált középkor elmélet szerint, a kettő közt kontinuitás volt és egymással egyidőben történtek, ami logikusabb is.
Szóval ilyesmikre kell gondolni, nem feltétlenül arra, hogy minden egyes dolog kitalált volt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!