Mi a véleményetek Herbert Illig elméletéről?
Nem ökörség, pályakezdő történész. Te csak félsz
hogy kivet magából a szakma. Azt hittem, hogy gondolkodó ember vagy.
Már többször is láttam ilyen letorkolásokat, akik rögtön lesöprik az új utakat keresőket. Nem vagytok különbek
Semmelweis doktor korlátolt kollégáinál.
Úgy van.
MINDENNÉL fontosabb volt némely nemzeteknek mítoszokat, identitást, történelmet és igazságokat kreálni maguknak és ha közben a magyarokat jól kívül lehet rakni a partvonalon, akkor az még jobb .
Ha a történészek beismernék az igazát akkor saját dilettantizmusukat támasztanák alá és persze szembe mennének , mindenféle érdekekkel.
Arra ami a Magyar Képes Krónikában van csak legyinteni illik a köreikben.Éspedig ,hogy Attila halála és a magyar honfoglalás közt csak 104 év telt el.
A gubanc ott van szerintem is ,sokféle időszámítások voltak ,hogy keverték a Nagy Sándor halálakor kezdődött időszámítást, a Juliánus naptárral és a Krisztus születésétől számított időszámítással a kolostorokban körmölő szerzetesek és amikor próbálták összehangolni ezeket a X. században beindult az érdekek diktálta fantázia is:))
Hát ha igaza can akkor 1722-t írunk viszont ezzel a világ őrülne meg először is újra kéne oktatni a történelmet.
1848 ha így van akkor 1548 az egész történelem 300 évvel vissza ugrana a valóság az hogy mikor korrigálták a gergely naptárat 10 napot írtak még hozzá pedig 12-t kelett volna szóval ha igaz is az elmélet max 2 nap lenne a külömbség szóval ma 19-e lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!