Ha az Egyesült Királyság kb 1940-ben 45 milliós népességgel gyarmatosítani tudta majdnem egész Afrikát és egyéb más földrészeket a Németekben miért kételkednek az emberek?
Rengetegen írták/írják ha a Németek megnyerték volna a II Világháborút úgysem húzták volna sokáig mert nem tudták volna ellenőrzés alatt tartani a megszállt területeket. Szerintem ez nem lett volna nagyon nehéz nekik inkább csak Franciaországban. És úgy hogy kb 80 milliós népességük volt és az akkori törvények szerint (ha jól tudom a Német Nőknek 3 gyermeket kellet szülniük akkor a népesség később jóval több lett volna.
(elnézést azoktól akik már kivannak a Harmadik Birodalom-mal kapcsolatos kérdésektől elméletektől ) de szerintem mindenképp érdekes egy ország volt és jó az akkori világrendről beszélgetni
Spoiler: a britek se tudták fenntartani a gyarmatbirodalmukat :)
A németek sem bírtak a megszálltt területekkel, mindenhol egyre erősödött az ellenállás (Németországban is).
Egészen más középkori körülmények között élőket gyarmati sorban tartani, mint 20.századi európai népeket, országokat. Egy francia, lengyel vagy orosz ellenállás sokkal jobban megnehezítheti a megszállók dolgát, mint pár lázadó törzs.
Szóval ahogyan a brit gyarmatbirodalom elbukott, úgy a nácik is elbuktak volna csak sokkal hamarabb.
4-es
az egy érdekes háború lett volna ami gondolom főként a vízen/levegőben zajlott volna le és szerintem kezdeti sikereket Anglia ért volna el de később szerintem simán győzött volna az USA
# 4
Ezt írtad: "40 ben még kanada is a britt birodalom részét képezte ha nem lett volna Hitler, valószínű háború tört volna ki ez miatt Nagy brittannia és az USA között.(erről az amerikai levéltárban is vannak konkrét haditervek stb) A 30-as években óriási volt a feszültség a két ország között."
Ez nem igaz, az 1930-as években konkrétan semmiféle komoly feszültség sem volt Nagy-Britannia és az Amerikai Egyesült Államok között.
Bajosan lehetett volna, hiszen az USA izolációs külpolitikát folytatott, gyakorlatilag tudatosan átengedve a világ vezető nagyhatalma szerepét Nagy-Britanniának. Nyomatékosítom tehát, Nagy-Britannia és az USA között semmiféle komoly, háborúval fenyegető feszültség, vagy érdekellentét nem volt a két világháború között.
Eleve az USA nem a briteket, hanem Japánt tekintette potenciális ellenségének a két világháború között.
Bizonyítékként elég annyi, hogy az USA az 1922-es washingtoni haditengerészeti szerződésben (Washington Naval Treaty), és az 1930-as londoni haditengerészeti szerződésben (London Naval Treaty) is elismerte a brit hadiflotta vezető szerepét, és beleegyezett abba, hogy a brit flotta legyen a legnagyobb és a legerősebb a világon.
Egyébként Nagy-Britannia katonai kiadásai jóval nagyobbak voltak a két világháború között, mint az Amerikai Egyesült Államoké, a II. világháború kitörésekor, 1939-ban a brit haditengerészet, légierő és szárazföldi hadsereg is sokkal nagyobb és erősebb volt, mint az amerikai.
Továbbá az Amerikai Egyesült Államok komolyan a két világháború között komolyan csak egy Japán elleni háborúra készült.
Az, hogy Amerikának volt haditerve egy britek elleni háborúra, semmit nem jelent, ugyanis a hadseregek jellemzően az összes lehetséges ellenfél ellen készítenek elméleti haditerveket. Egyébként még Kanada is készített haditervet egy USA elleni háborúra az 1920-as, 1930-as években.
Az USA 1923 és 1940 között összesen 21 nagyszabású hadgyakorlaton próbált el egy feltételezett Japán elleni háborút, még ilyen britek elleni amerikai hadgyakorlatok nem voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!