Jogászként milyen rendfokozattal kezdek a Honvédségnél?
Nem tudom miért kell ideböfögni minden hülyének aki szart se tud a honvédségről. A kérdés az volt milyen beosztással kezd(het).
Először is miről van szó? Ha nem valamelyik speciális foglalkoztatási formáról van szó, pl. területvédelmi tartalékos, önkéntes műveletis stb. hanem szerződéses katonai státuszról akkor a toborzóba érdeklődsz van-e beosztás tiszti helyre valahol az országban. Ha mindenképp jogi tiszti beosztást szeretnél akkor erre legnagyobb esély Budapest-en lesz. Ha szerencséd van és van hely, akkor a jövőbeli alakulatod elküld alapkiképzésre és elvégzés után, hadnagyként kezdhetsz. Ha nincs jogi beosztás akkor valószínűleg felajánlanak mást és később még lehet üresedés cégen belül. Félreértés ne essék, azért mert diplomája van valakinek senkit nem érdekel, hiány a seregben az orvosokból, közgaszdászokból, mérnökökből van elsősorban, de jogász is szokott kelleni erre arra. Tehát a legtöbb diplomás közkatonaként, rendfokozat nélkül fog kezdeni. Rangja a kurvának van, rendfokozatnak hívják. Őrnagyi rendfokozatot 12 év kivárás után érheti el valaki, 4év hadnagy 4év főhadnagy 4év százados, amivel még jól is jár aki most jön, mert 2 éve a régi HJT-ben még 6 év volt a kivárási idő tehát 18 év kellett volna.
"Nem tudom miért kell ideböfögni minden hülyének aki szart se tud a honvédségről. A kérdés az volt milyen beosztással kezd(het)."
Nem tudom, miért kell ideböfögni minden funkcionális analfabétának. NEM a beosztás volt a kérdés, hanem a RENDFOKOZAT!
"Bölcsész diplomával nyilván nem kellesz katonának, ahogy nagyon másnak sem... mert értéktelen használhatatlan tudás."
Te is jó nagy hülyeségeket írtál ide. Már hogy lenne értéktelen, használhatatlan tudás? Akkor ezek szerint úgy gondolod, hogy nincsen szükség pl. fordítókra, tolmácsokra stb. Pedig ezek még pont katonaként is hasznosak lehetnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!