A honvédségnél egyes rendfokozathoz milyen végzettségnek kell lennie?
Amit tudni szeretnék: egy adott rendfokozathoz mit kell teljesítenem pl.Hadnagyhoz kell iskola vagy kiképzés vagy előléptetés kell hozzá. Vagy ha van felsőfokú végzettség (érettségi) akkor melyik rendfokozattal lehet akár kezdeni(ezt úgy értem, hogy közkatonánál magasabb) és meddig lehet menni a ranglétrán? A másik, hogy egyes rendfokozatokat mennyi ideig kell viselni, hogy utána előlépetéskor magasabbat lehessen kapni?
A válaszokat előre is köszönöm!
Tiszti állományhoz (hadnagytól) minimum felsőfokú alapképzés végzettség szükséges.
Alezredesi rendfokozattól minimum felsőfokú mesterképzés végzettség szükséges.
A felsőfokú végzettség nem érettségi.
Azért kicsit pontosítsunk.
A felsőfokú végzettség nem egyből főiskola. Van egy rakás felsőfokú képzés ami nem ad főiskolai (BSC) képesítést.
A tiszti rendfokozathoz minimum főiskola kell.
Ha már pontosítunk, a BSc nem főiskolai képzés, hanem felsőoktatási alapképzés. :) A bolognai rendszer bevezetése óta nincsen már különbség főiskola és egyetem között intézményi szempontból.
A bcc a főiskolai képzési szintnek fel meg a "köznyelvben".
Az hogy intézményi szempontból ma nincs különbség a BSC, meg az MSC között nem azt jelenti, hogy a két képzés azonos.
"Az hogy intézményi szempontból ma nincs különbség a BSC, meg az MSC között nem azt jelenti, hogy a két képzés azonos."
Főiskola és egyetem között nincsen már különbség, mindkettőn oktatnak alapképzést és mesterképzést is, csak erre céloztam. De nyilván ezzel mindketten tisztában vagyunk.
Így ahogy mondod. Azonban a felsőfokú képzések nem mindegyike éri el a bsc szintet. Ezért helyesbítettem korábban.
(Azért megjegyezném, hogy van még olyan intézmény, ami nem folyta MSC képzést, csak bsc-t.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!