Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A honvédségnél egyes rendfokoz...

A honvédségnél egyes rendfokozathoz milyen végzettségnek kell lennie?

Figyelt kérdés

Amit tudni szeretnék: egy adott rendfokozathoz mit kell teljesítenem pl.Hadnagyhoz kell iskola vagy kiképzés vagy előléptetés kell hozzá. Vagy ha van felsőfokú végzettség (érettségi) akkor melyik rendfokozattal lehet akár kezdeni(ezt úgy értem, hogy közkatonánál magasabb) és meddig lehet menni a ranglétrán? A másik, hogy egyes rendfokozatokat mennyi ideig kell viselni, hogy utána előlépetéskor magasabbat lehessen kapni?

A válaszokat előre is köszönöm!

2021. máj. 7. 12:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Tiszti állományhoz (hadnagytól) minimum felsőfokú alapképzés végzettség szükséges.

Alezredesi rendfokozattól minimum felsőfokú mesterképzés végzettség szükséges.

A felsőfokú végzettség nem érettségi.

2021. máj. 7. 13:50
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az érettségi nem felső, hanem középfokú végzettség... Tiszt csak felsőfokú végzettséggel lehetsz, ezt vagy "kint" szerzed meg és úgy szerelsz fel, vagy a seregben. A jogszabály pontosan meghatározza mennyi az előírt várakozási idő, de előre teljesen felesleges ezt bogarásznod. Ha érdekel a katonaság akkor keress fel egy toborzóirodát minden kérdésedre részletesen válaszolni fognak.
2021. máj. 7. 14:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért kicsit pontosítsunk.

A felsőfokú végzettség nem egyből főiskola. Van egy rakás felsőfokú képzés ami nem ad főiskolai (BSC) képesítést.

A tiszti rendfokozathoz minimum főiskola kell.

2021. máj. 7. 16:57
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha már pontosítunk, a BSc nem főiskolai képzés, hanem felsőoktatási alapképzés. :) A bolognai rendszer bevezetése óta nincsen már különbség főiskola és egyetem között intézményi szempontból.

2021. máj. 7. 17:09
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A bcc a főiskolai képzési szintnek fel meg a "köznyelvben".

Az hogy intézményi szempontból ma nincs különbség a BSC, meg az MSC között nem azt jelenti, hogy a két képzés azonos.

2021. máj. 7. 18:37
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a pontosítás! Néha keverem a kettőt, de most már végleg tudom. Még egyszer köszönöm!
2021. máj. 7. 23:02
 7/8 anonim ***** válasza:

"Az hogy intézményi szempontból ma nincs különbség a BSC, meg az MSC között nem azt jelenti, hogy a két képzés azonos."

Főiskola és egyetem között nincsen már különbség, mindkettőn oktatnak alapképzést és mesterképzést is, csak erre céloztam. De nyilván ezzel mindketten tisztában vagyunk.

2021. máj. 8. 01:33
 8/8 anonim ***** válasza:
61%

Így ahogy mondod. Azonban a felsőfokú képzések nem mindegyike éri el a bsc szintet. Ezért helyesbítettem korábban.

(Azért megjegyezném, hogy van még olyan intézmény, ami nem folyta MSC képzést, csak bsc-t.)

2021. máj. 8. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!