Hogyan lehet legénységi rendfokozatot lépni?
Figyelt kérdés
Úgy értem hogy valaki közkatona, mondjuk Tartalékos és nem tanul tovább.
Közkatonából hogyan lesz szakaszvezető?
2021. márc. 17. 10:03
1/3 anonim válasza:
Az önkéntes tartalékos rendszerben nincs kialakult eljárás erre, valószínűleg nem is lehet. A szerződés szerint van a rendfokozat meghatározva. Új rendfokozathoz új szerződés kell, illetve módosítás. De ha arra nincs indok, - mint pl. az illetőt valami új tartalékos beosztáshoz rendelnek - akkor nem fognak szerződést módosítani.
2/3 anonim válasza:
Önkéntes tartalékos mindegyik szakaszvezető rendfokozatot kap ha nincs érettségid vagy diplomád. Ha ezek megvannak akkor kap az illető altiszti vagy tiszti rendfokozatot. Szerződéses/hivatásos jogállásban attól függ hány évet szolgáltál, esetleg a szolgálati érdemeidtől, valamint ott is a végzettségedtől.
3/3 Nemzeti konzervatív válasza:
2-esnek igaza lehet, mert én most jelentkeztem tartalékosnak és egyből szakaszvető vagyok a szerződés szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!