Szeretnék megtudni adatokat egy második világháborús német katonáról, akiről van egy eredeti fotóm. Hova lehet ez ügyben írni?
Figyelt kérdés
A kép hátoldalán semmi sem szerepel sajnos sem dátum, sem a katona neve, sem a hölgy adatai. Tanácstalan vagyok, hogy honnan induljak el ebben?A katonáról annyit tudok mindössze ( a kép alapján), hogy főhadnagy, semmi mást,és hogy a Heerben szolgált.Kit keressek fel, aki biztosan tud használható információval szolgálni?2021. júl. 25. 18:20
1/8 anonim válasza:
Ez teljességgel lehetetlen. Tekintve, hogy a Heer-ben kb 14,5 millió ember szolgált a fennállása alatt.
2/8 A kérdező kommentje:
Értem.Azért köszönöm.
2021. júl. 25. 18:36
3/8 anonim válasza:
Ha a vállapján el tudod olvasni az ezredszámot, akkor simán megtalálhatod.
A német hadsereg szinte minden ezredének kiadták az ezrednaplóját, amiben bent van jellemzően minden tiszt képe, egy ezrednek meg csak olyan 50 tisztje volt.
4/8 A kérdező kommentje:
Megnéztem a parolinját,nagyon közelről is. Sajnos, semmi szám nincsen rajta.
2021. júl. 25. 19:02
5/8 A kérdező kommentje:
Helyesbítek: vállapját.
2021. júl. 25. 19:02
6/8 anonim válasza:
Azért próbálhatsz infót kérni a német Bundesarchivból.
Szerintem be van nekik szkennelve minden amit tárolnak, van kép alapján kereső algoritmusuk.
7/8 anonim válasza:
Én a Német Nagykövetséggel venném fel a kapcsolatot ebben az ügyben. Sok ember élhet Németországban, akiknek - érzelmi, családi vonalon - nagyon is fontos lehet egy-egy fénykép, de bizonyos, hogy vannak múzeumok is, amelyek hálásan fogadnák a képeket, mint kiállítási anyagokat.
8/8 A kérdező kommentje:
Múzeumba nem szándékozom adni. Ajándékba kaptam egy valakitől.
2021. júl. 25. 20:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!