Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Kinek van fejlettebb hadereje?...

Kinek van fejlettebb hadereje? Magyarországnak, Szlovákiának, Romániának, Ukrajnának, Horvátországnak, Szerbiának vagy Szlovéniának? Nem a létszámot figyelem és nem vagyok náci mielőtt valaki azt hinné! Csak kíváncsi vagyok.

Figyelt kérdés
2010. aug. 27. 14:23
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

Ukrajna egy csődtömeg, attól hogy ezek közül ő a legnagyobb még nem hiszem hogy a legfejlettebb...

Románia meg... cöhh... Nem összetartóak! Lehet 200.000.000 seregük, de nem mernek harcolni, Szlvéniát előttem szólók ismertették, Szlovákiánál szegényebbek vagyunk, de fejlettebbek, szerintem az alábbi felsorolásban 1. Szerbia, 2. Magyarország, 3. Szlovákia, 4. Horvátország, 5. Ukrajna, 6. Szlovénia!

Lehet hurrogni, ez az én véleményem!

2011. dec. 16. 21:06
 22/35 anonim ***** válasza:
Szerbia semmi nulla, gyakorlatilag nincs légiereje. Ha a légierőt nézzük akkor a magyar Gripenek messze a legjobb gépek csak kevés van belőlük. Szárazföldi csapatokat nézve az ukrán haderőnek nagy a létszáma, de pl. a magyar hadseregnek jó a kiképzése. Ha a tankokat nézzük mindenki a T-72-nél tart meg annak a különböző változatainál (T-72M1, M-84) amiből szintén az ukránoknak van a legtöbb.
2011. dec. 18. 00:44
 23/35 anonim ***** válasza:
A legfejlettebb haderő, ha nincs ellenséged!
2012. júl. 22. 18:59
 24/35 anonim ***** válasza:

Mivel Izrael velünk van, nekünk :D

Ezt a hülye választ.Egyáltalán,hogy jött ide ez a mini állam.Nato tagország vagyunk maximum ez számít.Nem egy olyan ország amelyik önállóan az első napon veszítene.A kérdésre válaszolva,szerintem is Szerbia az esélyes!!M-zárolt haditechnikánk van,csak sajnos eltörölték a hadkötelezettséget a mai korosztályoknak meg nem igazán kellene fegyvert adni,még kilőnék a saját szemüket.

2012. júl. 26. 23:35
 25/35 anonim ***** válasza:
Ha a légierőt nézzük, Románia. Több tucat mig 2-est modernizáltag a 90-es évek végén. Persze, lehet, hogy a gripen gyorsabb, csak hát van belőle 14. Fegyverzet hozzá az meg alig... Szárazföldön nem tudom. Úgy 10 éve nem követem rendszeresen a dolgokat, de akkor még elég komoly páncélosállományunk volt nekünk is. Azóta lehet, azt is leépítették
2012. júl. 26. 23:48
 26/35 anonim ***** válasza:

Ezen országok mindegyikének elmaradott a hadserege.

- Ukrajnának igaz nagy a fegyverkészlete és a hadsereg létszáma is, de a hadieszközeik még a Szovjetunió fénykorából valók (50-60-és évek). Előnyük az hogy a hadieszközök karbantartottak, lehet hogy régiek de még mennek és mivel kötelező sorkatonai szolgálat van ezért a hadsereg létszáma nekik a a legnagyobb a régióban.

- Románia is hasonlít Ukrajnához, a fegyverkészleteik kimerülnek a Szovjet fegyverekben. Viszont az ők készleteik le vannak amortizálva, legtöbb használhatatlan. A Román hadsereg létszáma 46,000 fő, viszonylag jól képzettek.

- Szlovákia legtöbb fegyverét Csehszlovákiától "örökölte", de vannak újabb hadieszközeik. Az hadsereg létszáma 15,000 fő.

- Horvátország, hadseregének létszáma 25,000 fő, fegyvereik viszonylag jók, legtöbbjük horvát gyártmány.

- Szerbia fegyverkészletét Jugoszláviától és a Szovjetuniótól szerezte, jól karbantartott eszközök. Emellett vannak újabb fegyvereik is, amely jelentősen növeli az erejüket. Teljes állomány 21,000-25,000 fő, amit gazdasági érdekek miatt a tervek szerint tovább csökkentenek.

- Szlovénia legtöbb fegyverét Jugoszláviától örökölte. A hadsereg létszáma kicsi, de jól képzett.

- Magyarország majdnem 30,000 fős hadereje jelentősnek mondható a régióban. A fegyverkészlete jól karbantartott, amely nagy részét a Szovjetúniótól szerezte, viszont vannak újabb amerikai, svéd és magyar gyártmányú hadieszközei is.

2012. júl. 27. 02:02
 27/35 anonim ***** válasza:

Hát ugye nálunk nem hogy a haderő fejlett lenne, de nincsen. A laktanyákat is biztonsági őrök őrzik.

Szerbia a legtapasztaltabb a katonaság terén lévén, hogy ők háborúztak mostanában a legtöbbet. Ukrajna területével arányosan több katonát tudna harcba vinni.

2012. júl. 27. 02:08
 28/35 anonim ***** válasza:
Szerbia.
2012. júl. 27. 02:09
 29/35 anonim ***** válasza:
1.Szlovénia,2.Horvátország,3.Szerbia,4.Ukrajna,5.Magyarorszag és Szlovákia,6.Románia ! Szerintem!
2012. júl. 27. 04:59
 30/35 anonim ***** válasza:
20%
- Magyarország majdnem 30,000 fős hadereje jelentősnek mondható a régióban. A fegyverkészlete jól karbantartott, amely nagy részét a Szovjetúniótól szerezte, viszont vannak újabb amerikai, svéd és magyar gyártmányú hadieszközei is. 24 000 fö tudtommal ebböl idióta módon egyenlö arànyban oszlik meg a tisztek, tiszthelyettesek,legénységiek csoportjai! Ez baromsàg , mert más orszàgba ez úgy néz ki mint egy piramis (Kevès tiszt, kicsit több tiszthelyettes,sok legènység) !A fegyverzetünk egy kupac lócitromot nem èr.Pl.:a tüzèrsègünk még mindig a D20-as àgyutarackot kènytelen hasznàlni , ami öreg ès elavult! Az alegységek logisztikai és èlelmezèsi ellàtotsàga katasztrófàlis és ez mèg nem minden!
2012. júl. 27. 05:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!