Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért nincs már Magyarországon...

Miért nincs már Magyarországon katonai parádé?

Figyelt kérdés
2010. aug. 25. 20:10
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Na azt szögezzük le, hogy egy katonai felvonulás az ideológiamentes. "Kommunisták felvonulásai"... Ember, még az ókori Rómában is voltak katonai felvonulások.

Kérdésem: miért lenne nagyon drága egy felvonulás? 1 évben 1x szerintem meg lehetne tartani, nem fog becsődölni az állam tőle.

2010. aug. 26. 10:07
 12/22 anonim ***** válasza:
60%

Hát nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nagyon is szerettem sorkatona lenni! Az igaz, hogy amikor jöttek a sok szivatással nem esett túl jól, de itt vagyunk túléltük!Mindenkinek van valami jó katonasztorija, és olyan élménye amire szívesen vissza emlékszik!

Azis igaz hogy szerintem többen lennének kíváncsiak egy katonai parádéra, mint egy ESPÉ koncertre! És igen is van hadseregünk, csak olyan nagy mert a sok okos leszabályozta, ezért meg ne azokat a katonákat szidd akik most is szolgálnak! Mi lenne ha neked kellene és te nem akarnál?!

2010. aug. 26. 11:22
 13/22 anonim ***** válasza:
Mert akkor a sok bibsi fegyegetve érezné magát.
2010. aug. 26. 14:48
 14/22 anonim ***** válasza:
57%

Miért kéne parádénak lennie? Meghozza a fiatalok kedvét?

Mégis minek lépjenek be amikor nem fenyeget minket semmilyen közvetlen veszély?

Ha meg kíváncsi vagy a magyar haditechnikára, akkor tényleg ott van/volt a kecskeméti Repülőnap...

Ja és Magyarországnak NEM hadserege, hanem Honvédsége van a kettő nem pont ugyanaz.

2010. aug. 27. 12:02
 15/22 A kérdező kommentje:

Szerintem sok embert boldogsággal töltene el, ha látná a honvédainkat menetelni.

És mi a különbség Honvédség és hadsereg közt? Fegyveres testület mindkettő. Katonákból áll.

2010. aug. 27. 12:46
 16/22 anonim ***** válasza:
5%

"És mi a különbség Honvédség és hadsereg közt?"

Az, hogy Magyarországon Honvédség a neve. Hadserege az amerikaiaknak meg az oroszoknak van. Ha ennyire bele vagy szerelmesedve, legalább a nevét tudjad.

2010. aug. 27. 13:06
 17/22 A kérdező kommentje:
Én tudom a nevét, és tudtam eddig is: Magyar Honvédség. De nem tudom miért vagytok ilyen ellenségesek... -.-
2010. aug. 27. 13:15
 18/22 anonim ***** válasza:
33%
Mert mi nem a háborút szeretjük, hanem a békét!
2010. aug. 27. 13:21
 19/22 A kérdező kommentje:
és az mit mond neked, hogy "si vis pacem, para bellum"?
2010. aug. 27. 13:29
 20/22 anonim ***** válasza:

Ez az állítás nem feltétlen igaz de van benne valami.

És hidd el én se ellenséges akarok lenni mert szeretem Mo.-t amennyire csak lehet a hibáival együtt, de akkor se megoldás a háború, és összességében véve katonai parádék a háborúra való felkészülés volt az országokban, és én senkinek se kívánom, hogy családtagja haljon meg ilyen konfliktusban teljesen értelmetlenül.

2010. aug. 27. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!