Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Akik voltak sorkatonák,...

Akik voltak sorkatonák, milyen emlékek élnek bennetek?

Figyelt kérdés
Volt értelme, adott az élethez valami pluszt a sorkatonaság?

2021. ápr. 26. 12:50
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
60%
Ott hagytam a fél karomat mert valami idiótának aki lőni sem tudott puskát adtak a kezébe.
2021. ápr. 26. 12:54
 2/24 anonim ***** válasza:
7%
vissza kéne hozni, megnevelné ezt a mai impotens páwa generációt
2021. ápr. 26. 12:55
 3/24 anonim ***** válasza:
92%
Az se volt katona aki visszasírja... Hiába van az embernek sok szép emléke a bajtársakkal, ha cserébe éveken át csak szopatták őket látástól-vakulásig, miközben el voltak választva a családtól, és szabadságuk sem volt sok. Az egész olyan volt, mint egy lazább börtön.
2021. ápr. 26. 13:03
 4/24 anonim ***** válasza:
7%

Hogy is mondta Vorosmarty Mihaly?

"Ez jó mulatság, férfi munka volt!" :)

2021. ápr. 26. 13:11
 5/24 anonim ***** válasza:
93%
Semmi értelme nem volt. Viszonylag normális helyen voltam (légvédelem), láttam érdekes dolgokat, de tényleg tök felesleges volt az egész. Semmi pluszt nem adott. Akik azzal jönnek, hogy tiszteletet meg fegyelmet meg ilyesmit tanulsz azok nem voltak katonák.
2021. ápr. 26. 13:12
 6/24 anonim ***** válasza:
88%
A mai világban béke és szeretet van, semmi szükség sorkatonaságra.
2021. ápr. 26. 13:13
 7/24 anonim ***** válasza:
97%

Fölösleges volt. Csak az értelmetlen szívatás ment, inkább tiszteletlenségre és cinizmusra tanította a katonákat. Volt hogy egy tiszt kitalálta hogy fessük le olajjal a kályhákat, mert nem volt mit csinálnunk és maradt egy csomó olaj, na azok úgy füstöltek, aztán ki is gyulladtak, majd leégett egy egész szárny. Határőr voltam, pont Sopronnál, sok embert fogtunk el akik Ausztriába tartottak, sajnáltam őket gyakran a -15 fokban bujdostak egész családok, kisgyerekekkel. Mi is szétfagytunk párszor.

Teljes időpazarlás a katonaság, helyette dolgozhattam volna.

2021. ápr. 26. 13:29
 8/24 A kérdező kommentje:
Édesapám is határőr volt, Kőszegen, ő is épp ezt mesélte.
2021. ápr. 26. 13:34
 9/24 anonim ***** válasza:
18%
Akkoriban nem volt ilyen nepvandorlas orszagon belul, mindenki ott elt ahol szuletett. Katonasag arra volt jo, hogy megismerkedhettel az orszag kulonbozo tajain elo furcsa emberekkel. Addig en sosem lattam borsodi bunkot, szabolcsi suvernyakot, vagy tatai banyaszlegenyt.
2021. ápr. 26. 13:34
 10/24 anonim ***** válasza:
93%
Negativ,mentálisan kárositó. Kb nagyüzemi állattartás szint. Családtól gyermekektől erőszakkal elválasztva akaratom ellenére. Mentalitásomtól eltérő életmódra és viselkedésre kényszeritve.
2021. ápr. 26. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!