Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi az általános véleményetek...

Mi az általános véleményetek a II V.H.ús Magyar Honvédségről,Csendőrségről és annak tagjairól,vezetőiről?

Figyelt kérdés

2021. febr. 13. 12:24
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
9es, a nagyapámat a csendőrök lőtték le,mert valaki a századból megszökött,és büntetésből minden tizedik katonát kivégeztek.Sorakoztattak,számoltak és minden tizediket kiálitottak a sorból, ítélet nélkül lelőtték mint egy kutyát.Mi köze volt ennek a hazafiassághoz? Mi köze volt ennek a magyar értékekhez? A nemzetiségekhez állásukat ,lásd mit művelt Grassy 42 ben Újvidéken, amikor azzal a felsőbrendü elvel azt deklarálta,hogy a "ennek szemétnek le kell úsznia a Dunán",amikor halomra lőtték bele a lékekbe a szerb és zsidó lakosokat.Amit a szerb partizánok válaszul tettek,nem mentség rájuk sem,mert minďég az ártatlan civileket öldösik le más katonák büneiért.A munkaszolgálatosokat,csak úgy kedvetlésből öldösheték le a honvédség keretlegényei.Nagyon idegesítőnek tartom,hogy,ha valaki objektíven,tényekre alapozva elitéli a Horthy rezsim gyilkosságaut,akkor kommunista vagy. És fordìtva,ha elitéled a kommunisták 56 utáni gyilkosságait,akkor faiszta vagy. Hát már ebben az országban más nem is lehetsz? Csak ez a két véglet? Ha nem tetszik Fidesz egyes intézkedése,akkor automatikusan DKs vagy,vagy pedig fordítva. Hát nem lehet objektívan,konkrét tényekre,cselekedtekre alopzva ítélnni meg dolgokat?
2021. febr. 14. 08:47
 12/22 anonim ***** válasza:
67%
Honvédségről és csendőrségről én nem írtam semmit, ebben a témában nem is vagyok jártas. Mondjuk a Fidesznek objektíve semmi keresnivalója egy második vh.-s kérdésnél, az egészen biztos.
2021. febr. 14. 11:27
 13/22 anonim ***** válasza:
62%

Magyarországon van két elit, ez a két csoport viaskodik egymással több, mint száz éve. Az utóbbi idők magyar történelme erről szól. Az egyik elit a jobboldali a másik a liberális-baloldali. Ezek generációkon átöröklődnek.

Pl. Donáth Anna momentummos, az apja Donáth László MSZP-s volt, a nagyapja Donáth Ferenc meg tagja volt több kommunista pártnak, MKP, MDP, MSZMP stb.

Másik példa. Bayer Zsolt. Mesélte egy interjújában, hogy az ő nagyapja orvos volt a Horthy korszakban, része volt a helyi elitnek. Vagy Gajdicsnak az apja tanár volt a Horthy korszakban, helyi elit tagja. Pokorni nagyapja nyilasként vett részt a XII. kerületi eseményekben.

Van ez a két elit, a társadalom nagy része meg egyikbe sem tartozik. Pl. az én családom paraszti sorban volt a Horthy korszakban, utána a szocializmusban meg ipari munkások lettek. Soha nem voltak az elit része, egyiknek sem, liberálisnak sem, konzervatívnak sem.

Mindig ez a két elit viaskodik egymással. Mindig úgy van, hogy a szülő, a gyerek, az unoka ugyanazzal ugyanabban a körben marad. Pl. a mai fideszes elit zöménél kimutatható, hogy a Horthy rendszerben valamilyen módon kapcsolódtak az elithez. Ugyanígy a mai DK-s meg momentumos embereknél kimutatható, hogy a szülők meg nagyszülők kapcsolódtak az MSZMP-hez vagy valamelyik másik korabeli balos szervezethez.

2021. febr. 14. 12:19
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Ez az elméleted ott megbukik, hogy rengeteg fideszes valamilyen módon erősen kötődött a komcsikhoz. Például Bayer is.
2021. febr. 14. 12:58
 15/22 A kérdező kommentje:
És egyik elit sem nézi a kisembert semmibe. Csakhogy ,ha nem lennének olyan balgák akik beszedik a propagandát. A Hortysta tisztek meg voltak győződve,hogy a zsidókat írtva,fizikailag megsemisítve "jót"tesznek az országnak. a Komcsik meg voltak győződve ha mindenkit deportálnak,56 után akasztanak,akkor jót tesznek a társadalomnak. Az emberek töbsége hiszi az elitek hazug propagandàját és képesek a saját szomszédjaikat a gázkamrába küldetni, csak azért mert zsidó, vagy kulák, vagy néger vagy osztályelebes,...vagy franc tudja, de persze az "eszme" megjelenése előtt eszébe sem jutott volna.A csendőr aki tizedelt,örömmel végezte a parancsot,mert "jót" tett az országnak, a magyarságnak.
2021. febr. 14. 14:58
 16/22 anonim ***** válasza:
92%

"A Hortysta tisztek meg voltak győződve,hogy a zsidókat írtva,fizikailag megsemisítve "jót"tesznek az országnak."

Természetesen ez sem igaz. Bár nem nyilatkozhatok minden egyes akkor tiszt nevében, de a Horthy-rendszer kollekíven sosem akart zsidókat irtani, csak ugye nem volt más választásuk a német befolyás miatt. Viszont így is rengeteg zsidó embert megmentettek titokban, elsősorban budapestieket.

Amit pedig írsz, szerintem színtiszta populizmus, amely szembemegy a legalapvetőbb emberi jellemvonásokkal. Az ember társas lény, nemcsak egyéni, hanem társadalmi szinten is. Identitást akar, csoportot és rendszert keres, ahova tartozhat.

2021. febr. 14. 16:14
 17/22 BlackSword ***** válasza:

Én tételesen emelnék ki egy tévedést kettes... persze lehet elgépelted, de 1941-ben nagyon nem nézett ki az a háború vesztesnek a németek oldaláról, sőt...

Tudom, voltak előjelek, kisebb be nem tervezett kudarcok, de nem minden háború csak győztes csatakból áll... ráadásul a Szovjetunió is lejáratta magát Finnországban, a Wehrmacht is elég nehéz volt megállítani... egyetlen "hátsó" ellenseg a Britt birodalom...

De érdekel, hogy mire alapoztad ezt az állításodat...

2021. márc. 15. 10:03
 18/22 anonim ***** válasza:

Azért az rohadtul nem volt jó előjel, hogy Hitler kétfrontos háborúvá alakítja az eseményeket. A legborzasztóbb, hogy 41-ben a német fél nem kérte a magyar segítséget, de Kassa után a magyar vezetés vakon beleugrott a háborúba.

2021. márc. 15. 12:44
 19/22 BlackSword ***** válasza:

Hol lett volna a 2. front??? Mert egészen az USA hadba lepéséig erre nem igazán kellett számítani... A Britt birodalom egyedül erre képtelen lett volna...

Afrika pedig csak mellékhadszintér volt... egy folyamatosan hátráló, visszavonuló ellenséggel...

2021. márc. 15. 21:09
 20/22 anonim ***** válasza:

A Brit Birodalomnak nagyon is voltak tartalékai. Én a helyükben nem SZU-t rohanom le, hanem sokkal több energiát fektettem volna az U Boot-okba, hogy Nagy Britanniát tényleges kiéheztessem, de hát a forrásokat felemésztették a keleti hadszíntér harckocsi és repülőgépigényei. A britekkel mindenképp békét kellett volna kötniük az oroszok lerohanásáig, mert oké, hogy gyengék voltak szárazföldön, de akkor is ott voltak a hátuk mögött zavaró tényezőnek.

2021. márc. 15. 21:54
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!