Mi az általános véleményetek a II V.H.ús Magyar Honvédségről,Csendőrségről és annak tagjairól,vezetőiről?
Magyarországon van két elit, ez a két csoport viaskodik egymással több, mint száz éve. Az utóbbi idők magyar történelme erről szól. Az egyik elit a jobboldali a másik a liberális-baloldali. Ezek generációkon átöröklődnek.
Pl. Donáth Anna momentummos, az apja Donáth László MSZP-s volt, a nagyapja Donáth Ferenc meg tagja volt több kommunista pártnak, MKP, MDP, MSZMP stb.
Másik példa. Bayer Zsolt. Mesélte egy interjújában, hogy az ő nagyapja orvos volt a Horthy korszakban, része volt a helyi elitnek. Vagy Gajdicsnak az apja tanár volt a Horthy korszakban, helyi elit tagja. Pokorni nagyapja nyilasként vett részt a XII. kerületi eseményekben.
Van ez a két elit, a társadalom nagy része meg egyikbe sem tartozik. Pl. az én családom paraszti sorban volt a Horthy korszakban, utána a szocializmusban meg ipari munkások lettek. Soha nem voltak az elit része, egyiknek sem, liberálisnak sem, konzervatívnak sem.
Mindig ez a két elit viaskodik egymással. Mindig úgy van, hogy a szülő, a gyerek, az unoka ugyanazzal ugyanabban a körben marad. Pl. a mai fideszes elit zöménél kimutatható, hogy a Horthy rendszerben valamilyen módon kapcsolódtak az elithez. Ugyanígy a mai DK-s meg momentumos embereknél kimutatható, hogy a szülők meg nagyszülők kapcsolódtak az MSZMP-hez vagy valamelyik másik korabeli balos szervezethez.
"A Hortysta tisztek meg voltak győződve,hogy a zsidókat írtva,fizikailag megsemisítve "jót"tesznek az országnak."
Természetesen ez sem igaz. Bár nem nyilatkozhatok minden egyes akkor tiszt nevében, de a Horthy-rendszer kollekíven sosem akart zsidókat irtani, csak ugye nem volt más választásuk a német befolyás miatt. Viszont így is rengeteg zsidó embert megmentettek titokban, elsősorban budapestieket.
Amit pedig írsz, szerintem színtiszta populizmus, amely szembemegy a legalapvetőbb emberi jellemvonásokkal. Az ember társas lény, nemcsak egyéni, hanem társadalmi szinten is. Identitást akar, csoportot és rendszert keres, ahova tartozhat.
Én tételesen emelnék ki egy tévedést kettes... persze lehet elgépelted, de 1941-ben nagyon nem nézett ki az a háború vesztesnek a németek oldaláról, sőt...
Tudom, voltak előjelek, kisebb be nem tervezett kudarcok, de nem minden háború csak győztes csatakból áll... ráadásul a Szovjetunió is lejáratta magát Finnországban, a Wehrmacht is elég nehéz volt megállítani... egyetlen "hátsó" ellenseg a Britt birodalom...
De érdekel, hogy mire alapoztad ezt az állításodat...
Azért az rohadtul nem volt jó előjel, hogy Hitler kétfrontos háborúvá alakítja az eseményeket. A legborzasztóbb, hogy 41-ben a német fél nem kérte a magyar segítséget, de Kassa után a magyar vezetés vakon beleugrott a háborúba.
Hol lett volna a 2. front??? Mert egészen az USA hadba lepéséig erre nem igazán kellett számítani... A Britt birodalom egyedül erre képtelen lett volna...
Afrika pedig csak mellékhadszintér volt... egy folyamatosan hátráló, visszavonuló ellenséggel...
A Brit Birodalomnak nagyon is voltak tartalékai. Én a helyükben nem SZU-t rohanom le, hanem sokkal több energiát fektettem volna az U Boot-okba, hogy Nagy Britanniát tényleges kiéheztessem, de hát a forrásokat felemésztették a keleti hadszíntér harckocsi és repülőgépigényei. A britekkel mindenképp békét kellett volna kötniük az oroszok lerohanásáig, mert oké, hogy gyengék voltak szárazföldön, de akkor is ott voltak a hátuk mögött zavaró tényezőnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!