Mi az általános véleményetek a II V.H.ús Magyar Honvédségről,Csendőrségről és annak tagjairól,vezetőiről?
Nagyszerű emberek voltak, szerették a hazájukat és a nemzetüket.
Tisztelet Nekik!
Honvédségről:
- Részt vettek egy hódító háborúban a Szovjetunió ellen.
- Voronyezsi régióban népirtást követtek el.
- Ukrajnában megerőszakoltak nőket.
- 1941-ben mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy a németek elveszítik a háborút, így lépett be az ország a háborúba. A magyar haderő rosszul volt felszerelve.
- Erkölcsileg menthetetlen az ügy,amiért harcoltak.
Csendőrség:
- Részt vettek a magyarországi zsidóság legyilkolásában, deportálásában.
- Ez is erkölcsileg menthetetlen.
Vezetők és tagok:
- Az egyszerű közkatonák szerintem maguk is áldozatok voltak többségében
- A felelősség zömében a vezetőket terhelik, de azok is bűnösek akik pl. a voronyezsi népirtásban közreműködtek.
Nagy ellentét volt akkoriban a társadalomban, csak erről ma nem szokás beszélni. Az 1920 előtti Magyarországot úgy mutatják be, mint ami minden magyar számára a legjobb hely volt. Nyilván ez nem igaz. Érdemes irodalmat olvasni. Nekem volt még olyan felmenőm, aki élt a "régi világban", azt mondta, hogy nem volt valami kellemes. A Monarchia alatt, majd a Horthy rendszerben a csendőrök meg a nemesség lejárt a vidéki birtokaira, a falvakba bementek, összeszedték a fiatal lányokat, sorra megerőszakolták őket. Parasztlánynak vagy cselédnek lenni, az olyan volt, mintha valakit kijelöltek volna prostitúcióra. Sokszor házas nőket vittek el az arisztokraták a férjük szeme láttára. Ellenkezni nem lehetett, mert a csendőrök elverték őket. Olvasni kell a népi írókat. A magyar arisztokrácia a legnagyobb bűnös Trianonért. A magyar parasztokkal is borzasztóan alattomosan bántak, a nemzetiségekkel még kegyetlenebbül. Amikor megkapták a trianoni határokat kijelölő térképeket, akkor Tisza ránézett, látta, hogy a birtokai a mostani Magyarország határain belül maradtak, majd kifejezte a megkönnyebbülését. Számos nemesnek választani kellett: vagy felveszi pl. a román állampolgárságát és ezzel elveszíti a társadalmi státuszát Magyarországon, így meg tudták volna tartani a földjeiket. Ha nem veszik fel a román állampolgárságot, akkor elveszítik a földjeiket. Kellett nekik a társadalmi rang. Így maradtak Magyarországon, tipikus példa a Telekiek. Utána meg ők látták el a vezető politikai szerepet a Horthy rendszerben. Őket nem azok a magyarok érdekelték, akik erdélyiek voltak. Az egész revízió, a két világháború közötti időszak arról szólt, hogy visszaszerezze a két világháború közötti elit az elveszített határon túli vagyonát, a földjeit, a kastélyait. Ebbe a kísérletbe bukott bele az ország, több millió ember belehalt. Föld, meg vagyon nem lett. Sok arisztokrata földönfutóvá vált. Én is ismerek néhányat, az utódaik a mai napig nem tudták ezt feldolgozni. A Horthy rendszer elitjének leszármazottai a mai fideszesek, ld. Bayer Zsolt vagy Gajdics, Jeszi stb.
A Honvédség egy rosszul felszerelt, ostobán vezetett hadsereg volt. A morál a békasegge alatt volt az urizáló tisztek miatt. A honvédségben olyan elavult fenyítési eszközök voltak, amelyek elfogadhatatlanok voltak. Egy apróbb kihágásért is már botozás, vagy vesszőzés járt.... Na ilyen tisztekért harcoljál, akik ilyeneket művelnek veled... A német hadseregre már nem volt jellemző az ilyen fenyítés, sőt a Waffen SS tisztjei és a legénységi állomány valóban tisztelte egymást. Tegeződhettek is, valamint ugyanannyi fejadagot kapott egy Sturmbannführer, mint egy SS-Mann.... Míg a mienk?? A Don-Kanyarban a "dicső", "lovagias" magyar tisztek a saját legénységüktől zárták el az ennivalót. Az akkori magyar Honvédség tiszti állománya emberileg eléggé nulla volt, főként mert az "urak" a fronton is megkövetelték a nemesi bánásmódot.
Egyszer egy hadtörténelemmel foglalkozó FB oldalon olvastam egy bejegyzést. 1944. októberében valahol Pest előterében egy német felderítő osztag, ahogy kell, felderítést végzett. A parancsnokuk egy százados volt, aki már évek óta a keleti fronton teljesített szolgálatot. Bement Pestre, hogy az illetékes magyar parancsnoknak jelentést tegyen. A tiszt piszkos volt, hisz a frontról jött, emiatt csak úgy mehetett be, ha leveszo. A nagy magyar urak pedig, ahelyett, hogy a fronthelyzettel foglalkoznának, nagy bált csaptak. A német századost mélyen meglepte, hogy az oroszok már a kertek alatt vannak, de a magyar tábornokok szinte semmit se tettek a védelem megszervezésének érdekében.
A csendőrség teljesítménye meg.. A kettes válaszoló sok mindent leírt. Én annyit hozzátennék, hogy a tábori csendőrség Don menti tevékenységét még a legvadabb NKVD osztag is megirigyelhetné. Szabályos hajtóvadászatot hajtottak végre a visszavonuló magyarok ellen. Mindennaposak voltak az akasztások, zabrálások, a megmaradt szovjet civilek terrorizálása.
Én nem mondtam, hogy feltétlenül pozitívan kell beszélni az általad feltett kérdések kapcsán, de a kettes kommentből sugárzik a magyargyűlölet, emellett pedig tényszerűen is tele van hazugságokkal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!