Egy teljesen kezdő, kb mennyi idő mire megtanul lőni, pisztollyal?
Átlagos képessegű, felnőtt férfi.
Pl egy Glock 17-esel.

Mit jelent "megtanulni lőni?"
Betárazni, felhúzni, kibiztosítani, aztán húzni az elsütő billentyűt?
5 perc se.
Viszont magabiztosan és gyorsan célbalőni, különböző testhelyzetekben, állva, térdelve, fekve, akármi, az sok gyakorlást igényel.

Én Glock 17-essel tanultam meg lőni, egy héten egyszer jártam el, 50-eket lőttem, és így 4 hónapba került, mire elsajátítottam egy értékelhető alapszinten a helyes beállás, tartás, kicélzás, elsütés, légzés, ezek mennek, és onnan lehet dinamikussá előlépni, és most heti egyszer járok, de 100-at lövök, annál többet értelmetlen lőni.
Könnyű meghúzni a ravaszt, nehéz pontosan lőni és gyorsan és pontosan a legnehezebb.

attól függ mit akarsz csinálni. Ha csak pontlövészet a célod az az a legalapabb dolog. azt pár nap alatt megtudod tanulni. Viszont ha dinamikus lövészet a célod ott évekről beszélünk hogy egyáltalán középszintre eljuss és rengeteg gyakorlással és versennyel.
(ez sajnos egy olyan sport ahol már az elején profin kell csinálni máskülömben a rossz beidegződést nagyon necces kiszedni sőt egyeseknél lehetetlen).
Egyébként Glock nem a legjobb választás egy kezdő lövőnek. Az összes platform közül annak van a legnyúlósabb legszarabb sütése. Ettől függetlenül meglehet vele tanulni lőni szó se róla
Igazából puszta hobbi szinten érdekelne, főleg a céllövészet.
Mi az ami jobb egy kezdőnek? Sig Sauer, vagy CZ?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!