Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Tüzet nyitnál?

Tüzet nyitnál?

Figyelt kérdés
2020. dec. 28. 17:37
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
81%
Dehogy nyitnék tüzet, csak elmesélném nekik, hogy mekkora segélyre és vagy munkabérre számíthatnak Magyarországon, s sírva rohannának vissza Afrikába.
2020. dec. 28. 18:07
 22/49 anonim ***** válasza:
94%

Erre van a könny, és muszárgáz, a gumilövedék, meg a vízágyú.

A gyerekek úgy is időben elmenekülnémek, a többi meg aki ilyen helyzetben tovább nyomulna, az fenyegetést jelentene, tehát az éles lőszert kapná.

2020. dec. 28. 18:07
 23/49 anonim ***** válasza:
74%
Amúgy azért kérdem, mert egyszer hárman beszélgettünk és tőlem is megkérdezték ezt. Én azt válaszoltam tüzet nyitnék. De ott nem volt így lebontva, hogy miért jönnek vagy kihalt fél Európa, csak hogy őr lennék és parancsot kapnék.
2020. dec. 28. 18:13
 24/49 anonim ***** válasza:
78%
Afrikai nem jönne erre. Durva kerülő lenne. A többi se jön már erre
2020. dec. 28. 18:14
 25/49 anonim ***** válasza:
100%

De ha már mindenáron választani kell lövés és nem lövés között.

Alapvetően katonának vagy határőrnek sem állnék be soha, de tegyük fel, hogy kényszerrel besoroztak, mert nem tudtam elbújni, és megszökni sem tudtam, odaraktak az őrtoronyba, és a parancsnok ordít a fülembe, hogy lőjek.

Nos, ebben az esetben attól függ, hogy milyen retorzióval jár, ha nem lövök.

Ha csak 1-2 év egy katonai börtönben, akkor inkább a börit választom, legalább addig is nyugtom lesz a hülye f-szkalapoktól, akik hülyeségeket parancsolgatnak.

Ha mondjuk a parancsmegtagadást sok év börtönnel, vagy kivégzéssel torolják meg, akkor meg nyilván lőnék, nem akarom az egész életemet böriben tölteni, sem nem akarok meghalni.

2020. dec. 28. 18:17
 26/49 anonim ***** válasza:
73%
Nem lőnék. Azt lőném le aki ártatlan embereket akar ölni. Viszont, ha fegyverrel támadnak és tüzelnek akkor a saját védelmemben lőnék.
2020. dec. 28. 18:22
 27/49 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
100%

A katonának kötelessége megtagadni a parancsot, ha az törvényellenes, márpedig jelenleg civilekre lőni az, bármit is mondjon Dr. Benkő Tibor.

Ha nem civilekről van szó, akkor nyilván lőnék, szerintem kevesen ellenzik annyire az erőszakot, hogy a támadóval szemben ne védekezzenek.

2020. dec. 28. 18:23
 28/49 anonim ***** válasza:
100%

Elég lehetetlen szituáció. Kötnek a nemzetközi jog szabályai, az alapvető emberi jogok stb. Nem lehet csak olyat, hogy Magyarország kijelenti, hogy innentől lőnek mindenkire.

Egyébként attól függ. Ha erőszakos ostromlók, akkor lőnék. Ha sima menekültek vagy békés bevándorlók, akkor nyilván nem.

2020. dec. 28. 18:25
 29/49 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy lehetetlen, de képzeljük el.
2020. dec. 28. 18:26
 30/49 anonim ***** válasza:
89%
De ha már elképzelünk egy ennyire lehetetlen dolgot, akkor melléképzelhetjük azt is, hogy van egy nagy piros gombom, amit ha megnyomok, azon nyomban tejjel-mézzel folyó, ingyenk-rvákkal teli kánaánná változtatja az egész világot, és akkor semmilyen migráns nem akar majd menni sehova, hanem ül otthon a p-csáján és élvezi a gondtalan életét, tehát nem kell senkit se lelőni.
2020. dec. 28. 18:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!