Mekkora Oroszország valós katonai ereje a valóságban?
Mellőzzük az orbáni meg jobber ruszki nyaló propagandát, le tudná egyáltalán Észtországot győzni vagy ahhoz is kevés lenne?
Az egyik liberális blogon olvastam hogy ilyen 70 éves elavult fegyvereik vannak, gondolom lovaskocsi, meg huszárok, meg 2. vh-s tankok, velük akarnak a jobberek keménykedni? lol
Mára már igen szépen felfejlődtek, de sem minőségben sem mennyiségben nem múlja fel Amerikát például.
Nem, lovaskocsijuk már rég nincs, de a felszerelésük átlagéletkora 30 év körüli.
Pár éve olvastam, hogy az orosz-grúz háborúban (bő 10 éve) a tankok parancsnokai saját telefonukon keresztül kommunikáltak egymással rádió hiányában.
Az oroszokat mindig is csak azért vették komolyan, mert atommal fenyegetőznek amit persze amúgysem mernének bevetni.
"a világ egyik legerősebb katonai hatalma"
Nem egyik, hanem A legerősebb.
"Oroszország gyakorlatilag egy erősebb Nyugat Európai (Német, Francia) országgal áll egy szinten."
Azokat reggelire enné meg, még a csontjukat sem köpné ki.
"Az egyik liberális blogon olvastam hogy ilyen 70 éves elavult fegyvereik vannak, gondolom lovaskocsi, meg huszárok, meg 2. vh-s tankok, velük akarnak a jobberek keménykedni?"
Egen. Bár azt azért felérhetnéd ésszel, hogy libsik igazat még életükben nem írtak. Ráadásul annyira nyámnyila pávák, hogy a szolgálati idejüket ki sem töltötték. Nem kéne ilyen szarokat olvasni.
Van baj pávikám... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!