Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hogy alakult volna a II.világh...

Hogy alakult volna a II.világháború, ha az amerikaiak nem lépnek közbe az európai fronton?

Figyelt kérdés

Tegyük fel a japánok elleni háborút csinálják ugyanúgy az amerikaiak, de Európában passzívak maradnak(csak utánpótlással és hadianyaggal támogatják a szövetségeseiket). Ez esetben vajon győznek a németek vagy ugyanúgy vesztenek csak az oroszok mégnagyobb részt szereznek meg Európából? A briteknek önállóan csak Norvégia és a Balkán felszabadítására lett volna reális esélyük, szóval ha vesztenek a németek tuti az oroszoké minden más.

Melyik forgatókönyv esélyesebb vajon?

2020. nov. 20. 18:14
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
33%

#1, #20-nak:

#16 is én vagyok.

Eleget szerepeltem már, ezért égőnek éreztem volna hogy megint beleugassak a témába miattad! De ha már ilyen szépen kérsz ...

A Szovjetúnió technikai fejlettségét illetően nagy tévedésben vagy.

Ezenkívül figyelmen kívül hagyod a harcoló felek katonai morálját, mint ahogy azt is, hogy a német hadsereg közel fele nem német volt.

A Szovjet oldal egységes volt, frissen kezdett harcba, és túlnyomó része fanatikus kommunista volt. A Szovjet hadsereg számbeli fölénye is iszonyatos volt a Németekéhez képest.

Ha megnézzük a történéseket, akkor láthatjuk az alábbiakat:

A náci hadsereg elakadt Oroszországban, és Hitler egyre nagyobb erőket csoportosított át a keleti frontra. Így a nyugati fronton betörni már csak "sétagalopp" lett. Végül Hitler már a szövetségeseitől is megkövetelte az orosz frontra a haderőt, mert a sajátja gyakorlatilag elfogyott.

Ezek után a vörös hadsereg megindult, kiverte a nácikat a Szovjetúnióból, majd gyakorlatilag végigverte őket fél Európán keresztül egészen Berlinig!!!!!!!

Berlinnél az AMERIKAIAK állították meg őket! Ha ők nincsenek ott pofátlanul, Sztálin az Atlanti óceánba folytja a nácikat!

2021. ápr. 10. 20:00
 22/38 anonim ***** válasza:
33%

#21 vagyok:

Sokan nem értik, hogy hogyan tudtak a nácik olyan eredményeket elérni amiket elértek, ha a Szovjetek annyira erősek voltak?

Nos, Sztálin mindvégig tartott a Japánok támadásától, ezért a hadereje tetemes részét az ország keleti részére összpontosította. Egy Japánban tevékenykedő Szovjet kém, Richard Sorge jelentése bírta rá hogy átcsoportosítsa a haderőt. Ez a jelentés azt tartalmazta hogy a Japánok megtámadják az Amerikaiakat, ami világossá tette hogy a Szovjetekkel nincsenek terveik.

2021. ápr. 10. 20:10
 23/38 anonim ***** válasza:
81%

És ez döntötte el a mérleg nyelvét a szovjetek felé Moszkva ostrománál. Utána viszont hiába próbálták újult erővel hátrébb nyomni a Wehrmachtot, a makacs ellenállásba beletört a bicska.

2021. ápr. 10. 20:43
 24/38 anonim ***** válasza:

#22, #23-nak:

???

Újra akarod írni a történelmet? XD

Tehát ha "beletört a bicska", akkor valaki/k a Szovjetek felmentésére siettek?

Ez valami párhuzamos valóság akar lenni, vagy a h'lyeségbe gabajodtál bele? XD

2021. ápr. 11. 12:42
 25/38 Jeffrey Spender ***** válasza:

#16 / 21 / 24

Nem bírsz belegondolni a Haditechnológiai oldalba, megmagyarázni a dolgokat, pl. az említett Flak 36-osok esete, hogy egyetlen egy B-17 Flying Fortress / B-24 Liberator lelövéséhez 4,000 gránátfejet kellett ellődözni, hogy közelségi gyújtással, a szétszórott nagymennyiségűvel tönkre tegyék, és lezuhanását idézzék elő, addig a T-34-est 2,000 méteren is ki lehetett lőni, Jól képzett / gyakorlott / tapasztaltak lövegirányzók 3 - 4 lövésből el tudták intézni a betalálást, addig az Átlagos katonának 5 - 10 lövés is kellett az ilyen távú betaláláshoz, de érted, a Flak 36-os egyszerűen gyártható, pontos, és átütő volt, és a mennyiség, 4,000 gránátfejet lődözni a Semmire, vagy 5 - 10 lövés egy Harckocsi kiszedéséhez.

És akkor ott voltak a Kezdetleges, de Jó, és később a Fejlett modellek, mint a Tigris I-es és a Párducok, és a StuG / Jagdpanzer harckocsizók is sok kilövést tudtak elérni, ami ellen a T-34-85 és a JSz-2-es kétségbeesett próbálkozások voltak.

Ha nem lett volna az Amerikaiak Iparbombázása, ami még a Luftwaffe veszteségeinek 60 - 65 %-át is okozta, elég sok Messzert és Fókát szedtek le a B-17 / 24-esek toronylövészei, meg a Kísérővadászok, persze a Németek sem hagyták magukat, de akkor is az USA jelenléte Tehermentesítés volt az Oroszoknak.

És lehet Statisztikákat is számolni a Besorozott és Elesett katonákról.

De ilyen igényű válasz helyett csak annyira telik tőled, egy történelmi kérdés miért ki belőled heves, sistergő gyűlöletes érzelmi reakciókat, hogy "nácikat az utolsó szálig kiírtotta volna / az Atlanti óceánba folytja a nácikat".

2021. ápr. 11. 19:24
 26/38 anonim ***** válasza:
0%

#24, #25-nek:

Pedig egyszerű megérteni a gyűlöletem okát.

1.) Alapból utálom a szélsőjobbot.

2.) Kommunista vagyok. (lehet hogy köze van az 1-es ponthoz?)

2021. ápr. 11. 19:28
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

Értelmes ember minden extremitást elutasít, akár náci, akár kommunista eszméről van szó.

2021. ápr. 11. 19:37
 28/38 Jeffrey Spender ***** válasza:

#26:

Mire fel lettél Hobbikommunista ?

2021. ápr. 11. 19:40
 29/38 Jeffrey Spender ***** válasza:
#1-es válaszoló te voltál, pluszba kérdezném, Miben lett volna Jó a Szovjet hegemónia a Spanyol-Francia határig / a Csatornáig, előbb kapjon mindenki kóstolót a Kommunizmusból, és söpörje el a Népharag, hogy később olyan elfajzott irányzatok, mint az Eurokommunizmus se sarjadjon ki ?
2021. ápr. 11. 19:43
 30/38 anonim ***** válasza:
0%

#26, #28-nak:

Röhögni való helyzetek alakulnak ki, amikor valaki ismeretlenül minősíti a másikat.

Hobbikommunista?

A kisvaszari munkásőr-táborban kaptam kiképzést. Csak ennyire vagyok hobbista.

2021. ápr. 12. 20:50
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!