Harcolnál a Hazádért? (Bővebben lent)
A kérdés főleg fiataloknak szól!!!(kb. 18-24 éveseknek)
Ha Magyarországot külföldi támadás érné, Te bevonulnál a seregbe? Pl:Ha gimibe vagy ha egyetemre jársz stb. képes lennél ezeket otthagyni? Képes lennél a családodat otthagyni, úgy, hogy nem tudod, hogy latod-e őket még valaha?
Tudom, hogy Magyarország NATO tag és a többi állam segítene, de ezt most tegyétek félre.
Nem.
Eleve már külföldön élek (egyetemi kollégiumban) szóval ez sokat elmond a hozzáállásomról, de sose mennék háborúba, ahol a kisemberek szenvednek azért, mert a "nagyok" civódnak.
Nincs az az ország, de talán még cél se (hiszen mindenre vannak jobb megoldások), ami miatt háborúba vonuljak.
Ha meghallanám egy kitörő háború hírét, mindent megtennék, hogy a családomat és a magyar barátaimat kimentsem az országból. Nekem a szeretteim mindig többet fognak érni bárminél.
22/L
Nem, nem a 19.században élünk, hogy Kossuth apánk által toborzott parasztok vívják meg a háborút. Sok éves kiképzésen átesett jól felszerelt hivatásos katonák ellen csak golyófogónak jók a sorkatonák és önkéntes bevonulók. A háború kimenetele pedig nagyrészt úgyis a nagyhatalmak sakkjátszmáján dől el, nem érdemes azon parasztnak lenni.
Jó példa Ukrajna, azt a pár ezer orosz lázadót és "eltévedt orosz turistát" nem tudta kisöpörni kelet-Ukrajnából a komplett ukrán hadsereg, hiába küldték ki a behívókat. Semmire nem mentek a sorkatonákkal.
Hát, szép kis ifjúság. És ti lennétek a jövőnk?
Amikor a migránsválság megindult akkor én mentem volna a határra ha kell. Pedig majd ötvenes vagyok és nő.
Mentem volna, hogy nektek ne kelljen, ahogy a fiaimnak se, hogy megvédjem azt az országot amiben benne élnek - és így őket.
A vicces az, hogy az én fiaim mentek volna akkor is ha én nem akarom - ti meg elbújtatok volna anyátok szoknyája mögött. Szánalmasok vagytok.
@ 21:16
Hidd el sokan ahogy én sem, nem félelemből nem mennék, de egyszerűen nem érzek hajlandóságot hogy ezért a posztkádári szemétdombért feláldozzam magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!