Csak szerintem kár, hogy Németország elvesztette a második világháborút?
Ez nem igaz.Az egyik király adta lányát más királyoknak.Hogy jobb viszony legyen ország ország között.
A sztárokat is meg lehet figyelni, hogy teljesen elmebetegek.Képessek bármire, azért ,hogy folytatni tudják a megszokott életüket.
És ők is bele vannak ebbe terelve.
A sztárokat nem megbecsülni kellene, hanem lenézni.Ők is mind ezt szolgálják, hogy tereljék a figyelmet a lényeges dolgokról.
A gyerekek álomvilágbaterelés ,hogy pokemonoznak, pókemberbe hisznek és kompjúteres játékokkal töltik idejük legjavát.Nincs gyerek kint az utcán.Vegetáló életmódot élnek.Nincs cselekvés az életükban.Aki meg kimozdul ,már olyan élettelenén hisz, hogy dívát, fényűzés,rapper legyek vagy rocksztár.
De egy kérdés mindenképp fel kell tenni...hoz e ez bármi hasznot vagy jót a következő generációknak?
Kb olyan mint amikor szurkolunk egy focicsapatnak.Hogyjétek el én is beleestem ebbe a hibába.Miért is kellene nekem rajongani?A sport azért született meg ,mert egészséges.Tehát azt művelni kell.Annak van értelme ,hogy lemegyek egy stadionbstésadionbamulom ,hogyan sportol a másik?Mi jót hoz az nekem.Annak van értelme ,ha a haverokkal elmegyünk és magunk rugdossuk a labdát.
Most vegyük alapul mi számít értelemnek.
Az ha megtanulod, hogyan kell bánni egy lóval,pl.Ha megtanítod a gyerekedet a sport szeretetére.Ha meggyanúsít egy hangszeres játszani.Ezek adnak értelmet.Nem egy olyan emberről hallottam aki azért dolgozott egész életében,hogy elérje hogy ne kelljen semmit csinálnia.De én még olyan embert nem láttam,aki ettől boldog lett volna.
Szerintem átformálni z iskolai oktatást de azonnal.
Pl. Első osztályban minden gyereknek bemutatják az alaphangszereket.Ő kiválaszt egy hangszert, min akár megtanulni És 8.ikig profi zenészt lehet faragni belőlük.Minden család gyermeke zenész lehetne.
Ugyan ez van a sporttal is.Kitűzni egy célt, mondjuk nyolcadikig el kell érni a gyerekekkel hogy 50 fekvőtámaszt 20 húzódzkodást és 100 guggolást elérjék.8 év alatt úgy gondolom mani fog.
Illetve olyan tantárgyakat nyitni,mint pl új energiaforráskutatas, és kéziszakmák tanulása.
A nyári szünidőben pedig egy hónapra minden egyes gyereket elsőtök 8ikig tanyákra küldeni,hogy ismerkedjenek a növény és állattenyésztéssel.Sőt ,hogy tulmenjek ezen, 8.ik végén minden gyereknek fel kell nevelni egy tyúkot majd saját kezüleg leölni, és abból egy finom paprikást kell hogy csináljon.És sok sok más jó kis ötletem van...
Utolsó, hol élsz te.
Van olyan aki tanyán nőtt fel és le tudja vágni a tyúkot.
De egy mai gyerek vagy fiatal már nem, és nem is akarja, nincs rá szüksége.
Miért akartok visszamenni a középkorba?
Hát ezek valóban nagyon jó ötletek. Nem tudtam, mi hiányzik.
Miért kell ez?
Azért ,mert mindennek van egy folyamata, amit meg kell érteni.
Ha te csak bemész a boltba ,megveszed a szalámiskenyeret ,nem fogsz érteni belőle semmit, hogy mekkora munka kellett ahhoz, mire a boltig került.
Ez egy erkölcsi folyamat.
Minket már nem lehet megváltoztatni.De ha most változtatunk a gyerekek felfogásán az 30 éven belül egy olyan generáció veszi át és cseréli le a régi felfogási embereket, akik hivatalokban ,politikai pártokban ,különféle csoportokban foglalják majd el helyüket.És ezek az emberek változtatni fognak.
Gondolod hogy az a szalámi csak berepült a boltba?Azt a jószágot valakinek pl le is kellett vágnia.Ahogy a gyümölcs se a boltba terem.Ha ezeken a folyamatokon keresztül mén minden egyes gyerek, más szemszögből ítének meg mindent.Sőt ,garantálom,több srác kedvet kapna a tanyasi élethez is.Nem értem mi rossz van ebben?
Szerintem még mindég jobb, mint tengni lengni, rongálni,firkálni ,drogozni meg piálni.Tudom ,mert én is voltam gyerek.:)
Na mindegy.Én ezzel befejeztem a mondókámat.
Annyit még hozzá fűznék, hogy szerintem a vége nem lesz szép története ennek az amerikai álmodozásnak.Azt hiszem ,mind az amit ez magával fog hozni ,csak akkor hoz változást, ha egy olyan világot szülünk amibe áldozat lesz mindenki.Úgy a gazdag, a szegény ,a zsidó ,a német ,a csecsemők az asszonyok ,a férfiak, öregek...
Ha ez bekövetkezik, és egy maréknyi ember túl tudja élni, egy új világot fog teremteni.Vagy mondjuk úgy, egy új szövetségét írunk.
További szép napot mindenkinek!
Az áldozat rész megvan mert rengeteg civil áldozat volt, nemcsak zsidók.
Csak azt nem tudom hogy jutottál el a holokauszttól a csirke levágásig.
Bár végülis hasonló tevékenység...
Azt akarta elmagyarázni, hogy ha erkölcsös embert formálsz az emberből, az jobb világot formál.
Az erkölcs határokat szab.De ezt csak akkor érthető meg egy ember ha megérti a folyamatát egy dolognak.És az élet erkölcsi folyamatai tapasztalatokon múlik.
Kb olyan amin most vitázunk, hogy szereted a csírkehúst, de levágni a csirkét már nem akarod.
Vagy még érthetőbben magyarázva, te mindent akarsz magadnak, de büntetlenül.
A kettő egymás nélkül nem megy.Mert valakinek azt az állatot fel kellett nevenie.
Sőt olykor a gazda még megszereti az állatot is, mire oda jut ,hogy csak szalámi lesz belőle.
Az ölés bűntudatot okoz, és ti ebből ki akartok maradni ,de a szalámit már elfogadod.Ez a nem helyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!