Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi a véleményetek az ACU...

Mi a véleményetek az ACU terepmintáról? Mert szerintem az USA hadserege nagyon mellényúlt azzal, hogy ezt rendszeresítették.

Figyelt kérdés

Van még 2 digitális terepminta, amik használhatóak, de ezeket csak a tengerészgyalogság használja (erdei és sivatagi MARPAT). Az ACU egyszerűen világít a legtöbb helyen, jobban jártak volna szerintem, ha meghagyják a hadseregnek a volt WOODLAND mintát. Vagy megvehették volna a kanadai hadsereg által használt CADPAT-ot, de az ACU szerintem röhejes. Se erdőbe, se sivatagba nem olvad be.

Pár kép linkkel:

ACU: [link]

MARPAT erdei: [link]

MARPAT sivatagi: [link]

WOODLAND: [link]

CADPAT erdei és sivatagi: [link]

2010. aug. 4. 17:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

21.31: A következőket jegyezném meg:

1. Az amerikai aktív haderő létszáma. 1 385 000 (2008).

2. A sebesült azért nagyon tág kategória.

3. Irak az én fogalmaim szerint nem katonai harc (az első heteket leszámítva), hanem rendfenntartás, rendőri munka.

2010. aug. 4. 22:27
 12/18 anonim ***** válasza:

"nincs benne fekete minta, így az egész mintának nincs mélysége és kontrasztja."

Direkt nincs benne fekete és pont az a lényege, hogy ne legyen kontrasztos! A terepruhát nem azért hordanak, hogy jól kivehető legyen a viselője!

2010. aug. 5. 07:34
 13/18 anonim ***** válasza:

"Direkt nincs benne fekete és pont az a lényege, hogy ne legyen kontrasztos! A terepruhát nem azért hordanak, hogy jól kivehető legyen a viselője!"

Nem, nem azért viselik, hanem, hogy megtörje a katona alakját. De ennyire egybefüggő színekkel az egész minta használhatatlan. Szerinted akkor miért van fekete a MARPAT-ban, a CADPAT-ban, a Multicam-ben, a DPM-ben, a Flecktarnban, a magyar mintában és a világ többi terepmintáján? Én is olvastam a DoD propagandamarhaságait, hogy ezért meg ezért nem jó a fekete, de ez marhaság, az egész ACUPAT minta kidobott pénz (már készülnek is a leváltására, vagy a Multicammel, vagy az UCP-A-val).

2010. aug. 5. 09:56
 14/18 anonim ***** válasza:
Hát igen, te biztos jobban értesz hozzá mint a szakemberek. Miért nem vagy Pentagon tanácsadó?
2010. aug. 5. 10:42
 15/18 A kérdező kommentje:
Walter Sobchak, szerintem igazad van. Erdei terepmintázatba feltétlenül szükséges a fekete, vagy ha nem is az, de egy nagyon sötét barna vagy zöld az kötelező. És úgy tudom minél kisebb a minta, annál jobb: pl MARPAT erdei és Flecktarn. Fekete szín viszont sivatagib és arktikus terepmintába egyértelmű, hogy nem kell. Szerintem ne álljanak át most a Multicam-ra vagy másra, a MARPAT 2 változatát használják tereptől függően, mert az ACU "elvileg" univerzális és mindenhol használható, gyakorlatilag viszont sehol.
2010. aug. 5. 12:45
 16/18 anonim ***** válasza:

Miért zavar, hogy mellényúltak vele?

Legalább könnyeb lesz lelőni őket, elvégre mit keresnek más országok területén ? Aki ezt műveli más országokkal, az dögöljön is meg.

Amúgy meg más dolgokkal is eléggé mellényúltak...Pl M16, M60, stb..

2010. aug. 5. 14:04
 17/18 A kérdező kommentje:

Igaz :D

Meg ha megnézzük tényleg az M16-ot, hát az az USA szégyene

De régebben is voltak "kirívó" katonai alkotásaik, pl a Sherman "tank". 1 db Tigrisre, hogy 100%-ig biztos legyen hogy megsemmisítik, 10 db Sherman-t küldtek xD

2010. aug. 5. 14:21
 18/18 anonim ***** válasza:
Még annyit tennék hozzá, hogy hiába a legjobb felszerelés és a legmodernebb technika, ha maguk a hasznlóik, hotdogon meg hamburgeren nevelkedett "amerikaiak". Szánalmasak.
2010. aug. 6. 00:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!