Mi a véleményetek az ACU terepmintáról? Mert szerintem az USA hadserege nagyon mellényúlt azzal, hogy ezt rendszeresítették.
Van még 2 digitális terepminta, amik használhatóak, de ezeket csak a tengerészgyalogság használja (erdei és sivatagi MARPAT). Az ACU egyszerűen világít a legtöbb helyen, jobban jártak volna szerintem, ha meghagyják a hadseregnek a volt WOODLAND mintát. Vagy megvehették volna a kanadai hadsereg által használt CADPAT-ot, de az ACU szerintem röhejes. Se erdőbe, se sivatagba nem olvad be.
Pár kép linkkel:
ACU: [link]
MARPAT erdei: [link]
MARPAT sivatagi: [link]
WOODLAND: [link]
CADPAT erdei és sivatagi: [link]
21.31: A következőket jegyezném meg:
1. Az amerikai aktív haderő létszáma. 1 385 000 (2008).
2. A sebesült azért nagyon tág kategória.
3. Irak az én fogalmaim szerint nem katonai harc (az első heteket leszámítva), hanem rendfenntartás, rendőri munka.
"nincs benne fekete minta, így az egész mintának nincs mélysége és kontrasztja."
Direkt nincs benne fekete és pont az a lényege, hogy ne legyen kontrasztos! A terepruhát nem azért hordanak, hogy jól kivehető legyen a viselője!
"Direkt nincs benne fekete és pont az a lényege, hogy ne legyen kontrasztos! A terepruhát nem azért hordanak, hogy jól kivehető legyen a viselője!"
Nem, nem azért viselik, hanem, hogy megtörje a katona alakját. De ennyire egybefüggő színekkel az egész minta használhatatlan. Szerinted akkor miért van fekete a MARPAT-ban, a CADPAT-ban, a Multicam-ben, a DPM-ben, a Flecktarnban, a magyar mintában és a világ többi terepmintáján? Én is olvastam a DoD propagandamarhaságait, hogy ezért meg ezért nem jó a fekete, de ez marhaság, az egész ACUPAT minta kidobott pénz (már készülnek is a leváltására, vagy a Multicammel, vagy az UCP-A-val).
Miért zavar, hogy mellényúltak vele?
Legalább könnyeb lesz lelőni őket, elvégre mit keresnek más országok területén ? Aki ezt műveli más országokkal, az dögöljön is meg.
Amúgy meg más dolgokkal is eléggé mellényúltak...Pl M16, M60, stb..
Igaz :D
Meg ha megnézzük tényleg az M16-ot, hát az az USA szégyene
De régebben is voltak "kirívó" katonai alkotásaik, pl a Sherman "tank". 1 db Tigrisre, hogy 100%-ig biztos legyen hogy megsemmisítik, 10 db Sherman-t küldtek xD
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!