Mi a véleményetek az ACU terepmintáról? Mert szerintem az USA hadserege nagyon mellényúlt azzal, hogy ezt rendszeresítették.
Van még 2 digitális terepminta, amik használhatóak, de ezeket csak a tengerészgyalogság használja (erdei és sivatagi MARPAT). Az ACU egyszerűen világít a legtöbb helyen, jobban jártak volna szerintem, ha meghagyják a hadseregnek a volt WOODLAND mintát. Vagy megvehették volna a kanadai hadsereg által használt CADPAT-ot, de az ACU szerintem röhejes. Se erdőbe, se sivatagba nem olvad be.
Pár kép linkkel:
ACU: [link]
MARPAT erdei: [link]
MARPAT sivatagi: [link]
WOODLAND: [link]
CADPAT erdei és sivatagi: [link]
Kihagytam, hogy még a MULTICAM is sokkal jobb, mint az ACU.
Kép: [link]
Nem értek hozzá, de érdekes a felvetésed meg a képeid. Én csak arra tudok gondolni, hogy az általánosan használt ACU mintát divatból vezethették be. Ez egy olyan kreatív újításnak tűnik a korábban mindenütt zöld alapú ruhákhoz képest. Azoktól tényleg feltűnően elüt. A másik még, ami eszembe jutott, hogy ma már a katonák 99 %-a nem harcol, nincs hova és miért beolvadnia, és harci körülmények között sem lehet komoly jelentősége a környezetbe olvadásnak a modern hadviselésben.
Egyébként nem említetted a Haditengerészetnél mostanában bevezetett kék mintás egyenruhát. Na az se olvad be semmibe, de utal a tenger színére, ami megint csak divatszempont.
"ma már a katonák 99 %-a nem harcol, nincs hova és miért beolvadnia, és harci körülmények között sem lehet komoly jelentősége a környezetbe olvadásnak a modern hadviselésben."
ez a legnagyobb baromság, amit mostanában hallottam. honnan veszed ezeket a dolgokat? hadd írjak ide egy klasszikus közhelyet: ha nem értesz hozzá, ne szólj bele!
"világít a legtöbb helyen"
Ezt a ACU-t használó katonák gondolják így, vagy csak te gondolod?
Nem kevés kutatás van egy ilyen öltözék megtervezése mögött. Valószínűleg jó okuk van rá, hogy ezt használják. Nem arról híresek, az amcsik, hogy szeretik lelövetni az embereiket.
19:32-es vagyok:
19:38-as:
1. azzal kezdte a válaszod, hogy "nem értek hozzá"
2. "nincs hova és miért beolvadnia, és harci körülmények között sem lehet komoly jelentősége a környezetbe olvadásnak a modern hadviselésben." <--- ezt fejtsd már ki légyszives
3. honnan tudod, hogy hol élek és mit csinálok?
20.13:
A "nem értek hozzá" csak a szerénységemet mutatja, illetve arra utal, hogy ennek a konkrét ruhaügynek nem tudom a hátterét. De ez nem jelenti azt, hogy semmi fogalmam ne lenne a modern haderők működéséről. És te az erre vonatkozó megjegyzésemet bíráltad. Erre nem vonatkozott az, hogy "nem értek hozzá", bár azt se állítom, hogy értek. Csak nem erről mondtam, hogy nem értek.
Nem tudom igazán kifejteni ezt a beolvadás témát, de én nehezen tudok olyan szituációt elképzelni ma, amikor van jelentősége annak, hogy a katona ruházatával a környezetébe olvadjon, és ez valamilyen előnyt jelentene a számára. Ma gépek harcolnak, és nem emberek. Repülőgépek, harcjárművek foglalnak el, rohannak le területeket, és az teljesen mindegy, hogy az ezekben levő katonáknak milyen színű a ruhája. Egyébként meg a katonák a békefenntartás során rendőri munkát végeznek, városi rendfenntartásban vesznek részt, ahol nincs mibe beolvadni, nincs értelme az álcázásnak.
Nem tudom, hogy te mivel foglalkozol, de a stílusodból nem tűnt úgy, hogy profi lennél ebben a témában. Aki tényleg ért valamihez, az nem szokott ilyen lekezelő modorban kioktatni.
Nos az egyenruhához én sem értek igazán.
Saját véleményem az, hogy egy USA szintű ország nem fog divatból egyenruhát terveni. Azért a hadseregük még nem tart itt.
Ahhoz visont lenne hozzáfűzni valóm, hogy a katonák 90-99% százalélka nem harcol. Ezt mondják annak a 34 000 (harmincnégyezer)amerikai katonának aki elesett vagy megsebesült Irakban 2003 óta. Több mint 4000 elesett és 30 000 sérült. Szerintem ők máshogy állnak ehhez a 90-99%-hoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!