Mi az a 22-es csapdája?
Figyelt kérdés
2020. júl. 28. 18:28
1/5 lali24 válasza:
j. heller regénye, és a regényben nagyon jól el van magyarázva.
yossarian: Na várjunk! Nézzük, hogy megértettem-e! Ahhoz, hogy leszerelj, őrültnek kell lennem. Ha felszállok bevetésre, őrült vagyok. De ha nem akarok bevetésre menni, akkor mégse vagyok őrült, tehát újból föl kell szállnom.
doki: Ez a 22-es csapdája.
2/5 anonim válasza:
Ahogy az #1-es leírta. A hétköznapi értelemben azon szituációk amikből nem lehet szabadulni, mert ahhoz hogy szabadulj tőle pont azt kellene csinálnod amitől meg akarsz szabadulni.
Szokták azon helyzetekre is használni amikor van egy értelmetlen, nem megkerülhető szabály, amit alkalmazni kell.
3/5 anonim válasza:
Vagy pl azt is nevezhetik ennek mikor kiszabadulsz az oktatásból és mindenhova 2-3 év tapasztalattal rendelkezőt keresnek, ezért nem találsz munkát és mivel nincs munkád sose lesz 2-3 év tapasztalatod.
4/5 anonim válasza:
Amúgy a regény nagyon jó, érdemes elolvasni. Volt színpadi változata is, afõszereplõt, Yossarian-t Kern András játszotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!