Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Tényleg újra kötelező lesz a...

Tényleg újra kötelező lesz a katonaság? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

A nyár folyamán a vasútállomáson odajött hozzám meg a haveromhoz egy idős férfi(kb 50-60 éves lehetett), aki figyelmeztetett minket, hogy készüljünk fel, mert februártól valószínűleg újra kötelező lesz a katonaság.

Azt állította, hogy a most jelenleg "hatalmon levő" párt kezdeményezte ezt, csak még elő kell terjeszteni és elfogadni. Ami pedig eléggé esélyes e párt esetében.

Mi igaz ebből? Lehet, hogy megint kötelező lesz a katonaság?

2010. aug. 2. 17:14
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
67%
Én támogatom,de csak akkor ha nem az a cocializmusbeli "jó-lmegszivassuk-őket" mentalitás van ott,hanem tényleg harcolni(vagyis az életre) tanítanak.
2010. aug. 2. 19:58
 12/31 anonim válasza:
73%
szerintem ez csak valami hülye volt, nem kell komolyan venni :) szerintem nem lesz kötelező
2010. aug. 2. 21:11
 13/31 anonim ***** válasza:
Mai gyerekekből elég kormos katonaság lenne:) meg aztán minek fegyvert adni a ciggerek kezébe? Így is sok az erőszak hátha még utána puskával is puffogtatnának.
2010. aug. 2. 21:50
 14/31 anonim ***** válasza:
84%

"A katonaságnál legalább fegyelemre, és legfőképpen tiszteletre tanítottak, és nem arra hogy 16 évesen beszólunk az 50 évesnek. "

Csak az a baj hogy manapság az 50-esek is olyan hülyék mint a döngölt föld. Rákosi korszak neveltjei. Nem korhoz hanem észhez kell viszonyítani.

2010. aug. 2. 21:52
 15/31 anonim válasza:
24%
Én örülnék ha az lenne...ott aztán megtanulnád h tiszteségesl legyél!
2010. aug. 2. 22:26
 16/31 anonim ***** válasza:
67%

Üdv mindenkinek! Én nagyon örülnék, ha megint lenne de nem az a sorkatonaság, mert az oké, hogy fegyelemre, tiszteletre tanít, de már megbocsájtson mindenki szerintem annak semmi köze a HON VÉDELMÉhez.

Egyébként aki az akar lenni, ott van a Zrínyi Honvédelmi Főiskola. (én is odaszeretnék majd járni, csak mivel 17szeres a túljelentkezés nem árt egy-két nyelvvizsga az érettségi mellé) Szebb Jövőt!

15/F (!)

2010. aug. 3. 08:22
 17/31 A kérdező kommentje:

Nem értem miért írogatnak olyanokat, hogy jajj de örülnék neki, ha megint kötelező lenne. Meg nem itt kell kioktatni egymást.. Okoskodni a "nagybetűs életről"... Na mindegy.

A lényegretörő válaszokat köszönöm.

Amúgy az első gondolatom az volt, hogy tuti be van drogozva:D Szívesen kipróbálnám, milyen lehet ott katonáéknál, de valahogy nem esne jól, ha csak úgy csapot-papot otthagyva félbe kellene szakítanom a főiskolai tanulmányaimat.

Írhattok még válaszokat, de leginkább azok érdekelnének, amik a kérdésre vonatkoznak, mert nemsok konkrét választ kaptam.

Béke

2010. aug. 3. 22:20
 18/31 anonim ***** válasza:
szerintem ne legyen. Igaz, hogy sok a taknyos kölyök, de az más kérdés. Ennek a pénznek az egészségügybe vagy az oktatásba jobb helye lenne
2010. aug. 3. 22:58
 19/31 anonim ***** válasza:

tegnap 21:50

Ugyan már! A cigányok leszázalékolva születnek. Nem voltak azok soha katonák :)

2010. aug. 3. 23:06
 20/31 anonim ***** válasza:

"fegyelemre, tiszteletre tanít, de már megbocsájtson mindenki szerintem annak semmi köze a HON VÉDELMÉhez."

Látszik hogy 15 éves vagy.A fegyelem,tisztelet és még egy jó pár dolog elengedhetetlen a jó honvédelemhez.Ugyanis egy fegyelmezetlen,szedettvedett társasággal nem lehet ellátni semmilyen harci tevékenységet.

2010. aug. 4. 10:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!