Tényleg újra kötelező lesz a katonaság? (bővebben lent)
A nyár folyamán a vasútállomáson odajött hozzám meg a haveromhoz egy idős férfi(kb 50-60 éves lehetett), aki figyelmeztetett minket, hogy készüljünk fel, mert februártól valószínűleg újra kötelező lesz a katonaság.
Azt állította, hogy a most jelenleg "hatalmon levő" párt kezdeményezte ezt, csak még elő kell terjeszteni és elfogadni. Ami pedig eléggé esélyes e párt esetében.
Mi igaz ebből? Lehet, hogy megint kötelező lesz a katonaság?
"A katonaságnál legalább fegyelemre, és legfőképpen tiszteletre tanítottak, és nem arra hogy 16 évesen beszólunk az 50 évesnek. "
Csak az a baj hogy manapság az 50-esek is olyan hülyék mint a döngölt föld. Rákosi korszak neveltjei. Nem korhoz hanem észhez kell viszonyítani.
Üdv mindenkinek! Én nagyon örülnék, ha megint lenne de nem az a sorkatonaság, mert az oké, hogy fegyelemre, tiszteletre tanít, de már megbocsájtson mindenki szerintem annak semmi köze a HON VÉDELMÉhez.
Egyébként aki az akar lenni, ott van a Zrínyi Honvédelmi Főiskola. (én is odaszeretnék majd járni, csak mivel 17szeres a túljelentkezés nem árt egy-két nyelvvizsga az érettségi mellé) Szebb Jövőt!
15/F (!)
Nem értem miért írogatnak olyanokat, hogy jajj de örülnék neki, ha megint kötelező lenne. Meg nem itt kell kioktatni egymást.. Okoskodni a "nagybetűs életről"... Na mindegy.
A lényegretörő válaszokat köszönöm.
Amúgy az első gondolatom az volt, hogy tuti be van drogozva:D Szívesen kipróbálnám, milyen lehet ott katonáéknál, de valahogy nem esne jól, ha csak úgy csapot-papot otthagyva félbe kellene szakítanom a főiskolai tanulmányaimat.
Írhattok még válaszokat, de leginkább azok érdekelnének, amik a kérdésre vonatkoznak, mert nemsok konkrét választ kaptam.
Béke
tegnap 21:50
Ugyan már! A cigányok leszázalékolva születnek. Nem voltak azok soha katonák :)
"fegyelemre, tiszteletre tanít, de már megbocsájtson mindenki szerintem annak semmi köze a HON VÉDELMÉhez."
Látszik hogy 15 éves vagy.A fegyelem,tisztelet és még egy jó pár dolog elengedhetetlen a jó honvédelemhez.Ugyanis egy fegyelmezetlen,szedettvedett társasággal nem lehet ellátni semmilyen harci tevékenységet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!