Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Tényleg újra kötelező lesz a...

Tényleg újra kötelező lesz a katonaság? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

A nyár folyamán a vasútállomáson odajött hozzám meg a haveromhoz egy idős férfi(kb 50-60 éves lehetett), aki figyelmeztetett minket, hogy készüljünk fel, mert februártól valószínűleg újra kötelező lesz a katonaság.

Azt állította, hogy a most jelenleg "hatalmon levő" párt kezdeményezte ezt, csak még elő kell terjeszteni és elfogadni. Ami pedig eléggé esélyes e párt esetében.

Mi igaz ebből? Lehet, hogy megint kötelező lesz a katonaság?

2010. aug. 2. 17:14
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
54%

Kötelezővé tehetnék igen!

Sok taknyosnak akkora pofája van, mintha ők valakik lennének.

16 évesen azt hiszik övék a világ, miközben meg még semmit sem tudnak a NAGYBETŰS életről.

2010. aug. 2. 17:29
 2/31 anonim ***** válasza:
62%
A laktanyában rohangászásnak és puskapuffogtatásnak sincsen sok köze a NAGYBETŰS élethez. Pl. családalapítás, adók fizetése, pénzügyek intézése...
2010. aug. 2. 17:31
 3/31 anonim ***** válasza:
98%
Bármennyire is szeretnétek arra kenni, egyáltalán nem azért nagy a gyerekek pofája, mert nincs sorkatonaság. Nevelés kérdése. És bizony pont az a generáció nehezményezi, hogy nem kötelező a katonaság, akinek ezt a generációt meg kellett volna nevelnie.
2010. aug. 2. 17:34
 4/31 anonim ***** válasza:
75%
Egyébként szánalmas vagy, hogy az élet élvezése helyett azon morgolódsz, hogy milyenek a fiatalok.
2010. aug. 2. 17:34
 5/31 anonim ***** válasza:
Én erről nem hallottam. Apám és Nagyapám sok érdekes dolgot meséltek róla, szóval ha bevezetnék nem húznám ki magam alóla, de nem hinném, hogy kötelezővé teszik.
2010. aug. 2. 17:35
 6/31 anonim ***** válasza:
70%
Milyen jó, hogy rokonom a körzeti orvos. Kicsit eltúlozzuk a gerincbetegségemet, és már fel is vagyok mentve :)
2010. aug. 2. 17:38
 7/31 anonim ***** válasza:
45%

A katonaságnál legalább fegyelemre, és legfőképpen tiszteletre tanítottak, és nem arra hogy 16 évesen beszólunk az 50 évesnek.

Amikor meg adtam neki egy jónagy igazi nyaklevest, sírva fakadt, és szaladt anyucihoz...

2010. aug. 2. 18:03
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz újra kötelező.
2010. aug. 2. 18:04
 9/31 anonim ***** válasza:
29%

nagyon kár, hogy nem lesz újra kötelező.

És én sem azon morgok egész nap hogy milyenek a mai fiatalok, de sajnos otthon 99%-at nem nevelik meg.

Itt legalább tiszteletet és fegyelmet tanulnának.

Mint múltkor kiszóltam ablakon egy kb. 11 éves brigádnak, hogy ne az ablak alatt üvöltsenek, hanem arrébb erre elküldtek a pi csába a qrva anyámmal együtt. :D Na ha ez valakinek normális...

Szóval nem ártana.

tapasztalat.

28/N Katona(NŐ).

2010. aug. 2. 19:26
 10/31 anonim ***** válasza:
68%
Katonanő vagy? Hallod, olyan nyakast le kellett volna kenni nekik katona létedre, hogy beleszédülnek...
2010. aug. 2. 19:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!