Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Milyen a katonaság? Mennyire...

Milyen a katonaság? Mennyire sokszor vagy távol? Milyen munkakörben vagy? Mennyire igaz a bajtársiság/testvériség az alakulatokban? Mennyire szippantott be, mennyire érzed otthonodnak, családodnak a sereget? Hogy kell elképzelni az egészet?

Figyelt kérdés

A filmekben láttam csak eddig ilyesmit, érdekel, hogy a való életben is hetekre/hónapokra eltűntök a felszínről? Tényleg egy idő után jobban otthonodnak érzed, mint aki/ami otthon vár rád? Mennyire veszélyes, miket csináltok? És az igaz, hogy a katonaság egy életforma, a civil életben nem igazán lesz életed? Hogy zajlanak a hétköznapok, milyen a tábor, és csináljátok, amit parancsolnak, aztán időnként hazalátogattok? Mesélnétek, aki katona vagy volt?

Hálás köszönet mindenkinek!

2020. jún. 8. 11:31
 1/5 anonim ***** válasza:
30%
A legtöbb katona itthon semmit sem csinál. Páran vannak akik kimennek a Közel-Keletre, kb ők keresnek pénzt, de ott sem "harcolnak". Inkább szerelő munkák, meg csak ott vannak a bázison. Ne úgy képzeld el, mint a filmekbe, főleg az itthoni hadsereget. Nem csinálnak semmit.
2020. jún. 8. 11:57
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ugy kell elkepzelni mint egy munkahelyet.

Aki azert lett katona mert nagy Kallofduty rajongo, az hamar le is szerelt.

A kerites mogott is emberek vannak, van akivel nagyon jo barat leszel, mast meg nem tudsz elviselni. Pont mint a civil eletben.

Alakulatkent valtozhat, en sima 8 oras vagyok. A legtobb amit tavol voltam az otthonomtol az 32 ora. Mondjuk en papiron villanyszerelo vagyok.

Harcolo alakulatoknal elofordulha a tobb hetes taor.

2020. jún. 8. 13:06
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
*tabor
2020. jún. 8. 13:06
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Alakulattól, feladatkörtől függ hogy mennyit vagy távol. Többnyire a beosztás szerint bemész (ez lehet viszont 24/72 is), utána hazamész.

Hosszabb időre csak gyakorlat, tovább- vagy átképzés idején vagy távol (ez általában max. 1-2 hét, de van amelyik 4-6 hetes), illetve ha misszióban vagy (az viszont elég jól fizet hogy majd' mindenki ki akarjon menni).

Ha itthon vagy akkor nem veszélyesebb mint bármilyen más munka - szerintem kevesebb katonát ér súlyos baleset feladatteljesítés közben mint pl. postást, vagy vasutast. Kint már más a helyzet, de azt meg is fizetik.

2020. jún. 9. 13:25
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Írhattok még.

Akkor ha csak simán itt vagyok, akkor max 3 napot vagyok távol?

2020. jún. 9. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!