A nyugati szövetségesek azért hagyták, hogy Németország megerősödjön, mert féltek a Szovjetuniótól?
Elnézték az Anschlusst, odadobták a németeknek a Szudétavidéket, nem szóltak semmit amikor Hitler elfoglalta Csehországot stb..
Azt gondolták, hogy jobban kell félni a Szutól és hasznos lesz még egy erős Németország?
Ezt a teóriát hallottam már én is. De akkor meg azt nem értem, hogy miért kötekedtek annyit a németekkel, aminek a vége az lett, hogy még hadat is üzentek nekik a lengyelek lerohanása miatt.
Nem sokkal egyszerűbb lett volna eljátszani, hogy támogatják Hitler törekvéseit, aztán röhögve végignézni a háttérből, ahogy a németek nekiesnek a Szovjetuniónak és szépen leöldösik egymást?
Kezdetben Hitler lépéselőnyre tett szert. A Nyugat még a gazdasági válsággal küzdött és csak megkésve kezdett hozzá a fegyveres erők "fölújításához". Nem volt elég erejük, gondolj bele, a középkorú francia tartalékosoknak milyen iszonyú emlékei-történetei lehettek a Nagy Háborúról. Nem ezt a sorsot szánták a gyermekeiknek. A németek számára magasabb harci motivációt, küzdőszellemet nyújtott az igazságérzet.
Jobban bízhattak a tisztjeikben is-ebbe már nem akarok itt belemenni.
Azért, hogy legyen világháború!
A háborúkon kaszálnak óriási vagyonokat a tőkések, pár tízmillió ember halála meg nekik nem tétel. Kaszáltak Németország felfejlesztésén, a II. világháborús amerikai haditermelésen, az USA kormányzata adófizetők pénzéből fizette ki a briteknek és szovjeteknek szállított amerikai termékeket is. És végül a háború után minden szövetségesük és ellenségük ipara romokban állt, 10 évig még halálra keresték magukat. Ez volt Amerika aranykora.
3-as: jól látod. Mellesleg a folyton Németo. ellen uszító Churchillt is az US nagytőke futtatta-támogatta a harmincas években.
Az angol nép sem volt teljesen hülye-meg is bukott a f.szi a "győztes" háború befejezésekor. Sajnos, a mai Magyarországon még sokan túlértékelik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!