Katona szeretnék lenni, de nem bírok megválni az állataimtól, elítéltek?
Figyelt kérdés
Régóta hivatásomnak érzem a haza védelmét, valami értelmeset tennék a világban, de képtelen vagyok itthon hagyni, másra bízni a jószágaimat. A gondolatától is a sírás fojtogat. Főleg, hogy mivel mind mentett, ők is nagyon ragaszkodnak hozzám. Amikor 3 napra elmentem egy rokonnak segíteni, teljesen kétségbe voltak esve, nem ettek, alig ittak, nyugtalanok voltak. Na most nyilván megszoknák, ha sokáig nem megyek haza, de ha időről időre hazatérnék, abba belehülyülnének. Főleg, hogy a kutyus már idős, a cicust meg babakorától én nevelem, mert kidobták. Komolyan, ha vihetném őket magammal és legalább reggel-este vagy éjjel velük lehetnék, minden további nélkül belevágnék. De így egyszerűen képtelen vagyok rá, pedig tényleg nagyon szeretném, főleg, hogy itthon is semmirekellőnek tartanak, utálják a képem. Rossz ember vagyok emiatt, elítéltek? Ti mit tennétek?2020. jún. 2. 14:46
1/17 anonim 

válasza:

Elítéllek, de csak amiatt, mert katonának állnál. Hidd el sokkal többet is tudsz tenni a hazádért, mint utasításokat követve (mint egy robot) értelmetlen feladatokat hajts végre.
2/17 anonim 

válasza:

en nem itellek el, de nem ertem mitol akarod megvedeni a hazat
3/17 anonim 

válasza:

Én nem ítéllek el semmiért, de ha megkérdezed az embereket, akkor inkább azért fognak elítélni, hogy otthagyod az állataidat, mintsem, hogy nem mész katonának. Most amúgy is nincsen semmi, amitől meg kéne védeni a hazádat, valami más munkát végeztetnének el, ami fontos, de ugyanannyira fontos a te munkád, ha elmész dolgozni valami egyszerű helyre (kivéve azokat a katonákat, akik külföldre mennek). Ha meg lenne is mitől megvédeni a hazádat, azaz háború lenne, akkor meg valószínűleg két pénzügyi érdek csapna össze, nem pedig valós okok miatt törne ki. Sőt valószínűleg a háború egy harmadik fél pénzügyi érdekeit szolgálná, ilyesmi miatt nem szabad otthagyni a családodat és meghalni. Egy statisztika része lennél. Ha szolgálni akarod a hazádat, akkor legyél egy normális ember és adakozz például.
4/17 A kérdező kommentje:
A hazát szolgálnám, értitek.
A másik lehetőségem, ha elmegyek albérletbe, valami betanított munkásnak, viszont az állataimmal maradhatok és én ezt választom.
Tényleg nem fogok semmilyen munkát találni 8 általánossal?
2020. jún. 2. 15:33
5/17 A kérdező kommentje:
Most a csapból is ez folyik, önkénteseket, szerződéses katonákat keresnek.
2020. jún. 2. 15:35
6/17 anonim 

válasza:

oh. oke. 8 altalanos. hat sok sikert az eletben
7/17 A kérdező kommentje:
Mennék én, de rájuk nézek és sírok.
Gyenge vagyok, ez van, de nekem csak ők vannak, értük élek.
Szerintem át sem mennék a pszichológiai vizsgán..
2020. jún. 2. 15:36
8/17 anonim 

válasza:

Szerintem választanod kell, vagy másik munka ( hivatás), vagy akkor az állataidról kell lemondanod...
9/17 anonim 

válasza:

Mire hivatalosan is katona lennél, addigra vége lenne a vírusnak. Meg ha több ezer önkéntes is jelentkezne, akkor se mentenének meg annyi életet, mint amennyit a kormány elvett a kórházi ágyak kiürítésével. A te feladatod most nem ez.
10/17 A kérdező kommentje:
Igen, de utána tovább tanulhatnék ott.
2020. jún. 2. 17:14
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!