Közeleg a 3. világháború?

Figyelembe véve a történelem akakulását, mindig voltak és mindig lesznek háborúk. Az egy unikális állapot, hogy nyugat és közép Európát nem súlytotta 1945 óta (maximum lokálisan, rövid ideig, pl nálunk 1956-ban). Előtte sokkal sűrűbben voltak itt is fegyveres harcok. Azt gondolom, voltunk már ennél közelebb is a III.világháborúhoz (pl. Kubai rakétaválság).
A véleményem, hogy Ukrajna már nem területileg a régi, de nem fog tartós békét hozni, sőt... jobb esetben is egy közel-keletihez hasonló "puskaporos hordó" lesz. A rosszabb esetet inkább ne tudjuk meg...

Nyugi, vilaghaboru majd az izraeli-irani osszecsapasbol fog kiindulni.
Az biztos, hogy Europaban sem lesz nyugalom, de addig meg evek vannak.

Nem fogok reklámozni semmit, de akit érdekel, Ungváry Krisztián youtube csatornájára, pont ma rakott fel egy videót arról, hogy a 2. VH előtt, mi zajlott. Korábban millió könyvet olvastam, dokumentumfilmet néztem a témában, mert meggyőződésem, hogy az első és a második vh ásta meg azt, hogy nagyjából, de békében élhettem az életem eddig.
Én sem vagyok jós, mint seki, de akárki is fog lepontozni érte, akkor is leirom, hogy nagyjából azon folyamatok zajlanak ma a világban, amik 2x már felperzselték a kontinenst 1x meg hozzá a világot.
Nem tudom megmondani, hogy lesz-e, sőt nem szeretném, hogy legyen, mert akkor is félek tőle, ha ma mindenki ezen röhög, de, ami ma zajlik a világban, az nem jó és nem néz ki jól a jövőre sem.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!