Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Közeleg a 3. világháború?

Közeleg a 3. világháború?

Figyelt kérdés
Nem vagyok az a konteós fajta, egyszerűen csak 18 éves fejjel egyre szorongóbban figyelem a világpolitika napról napra történő változásait. Bármilyen pártszimpátia nélkül gyanítom, hogy Ukrajna valószínűleg fel fogja adni a harcot. S ezután mi lesz? Az oroszok tényleg együtt akarnak működni Trumppal, vagy ez csak a látszat és még több területi követelésük lesz? Valós esély van eszkalációra, és ha igen atomháborúról lenne szó vagy "sima" második világháborús típusú frontalapú harcokra? Vagy egyszerűen egy új világrend lesz, de háború nem tör majd ki? Tudom, hogy ezek mindenki számára kérdések, egyszerűen csak érdekel a véleményetek, akik okosabbnak nálam ebben a témában. Kérek mindenkit, hogy próbálja elfogultság nélkül kifejezni az álláspontját, a legvalószínűbb forgatókönyv szerint, akkor is, ha az neki és ideológiájának épp nem tetszene.

tegnap 19:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
35%
Nem tudom.
tegnap 19:38
 2/14 Mad Max2 ***** válasza:
63%
Nem meri senki elkezdeni, igy nem várható ilyen esemény
tegnap 19:43
 3/14 anonim ***** válasza:
33%
Távolodik, ahogy Biden is
tegnap 19:45
 4/14 anonim ***** válasza:
0%
Senki nem tudja. Engem is aggaszt a politika, de szerintem értelmes vezetőnek nincs érdekében a harmadik világháború. Nemzettől függetlenül a mai harceszközökkel az aki elindítja a háborút csak pár perccel éli túl azt akit megtámadott. Szóval ha senkinek nem gurul el a gyógyszere akkor olyan háború nem lesz ahol minden eszközt bevetnek amit csak tudnak, mert azt a föld nem élné túl. "Sima" háborúként ahol frontok vannak, úgy lehet hogy lesz több háború, mindig van rá esély, de nem hinném hogy az világháborúvá tudna fajulni. Szerintem nagyon át fog rendeződni a világ, most erőpolitikát fojtatnak, ami a legtöbbször nem észérveken alapul. Véleményem szerint az emberiség rohan a vesztébe, még ha ezt nem is egy világháború fogja meghozni.
tegnap 19:49
 5/14 anonim ***** válasza:
24%

Figyelembe véve a történelem akakulását, mindig voltak és mindig lesznek háborúk. Az egy unikális állapot, hogy nyugat és közép Európát nem súlytotta 1945 óta (maximum lokálisan, rövid ideig, pl nálunk 1956-ban). Előtte sokkal sűrűbben voltak itt is fegyveres harcok. Azt gondolom, voltunk már ennél közelebb is a III.világháborúhoz (pl. Kubai rakétaválság).

A véleményem, hogy Ukrajna már nem területileg a régi, de nem fog tartós békét hozni, sőt... jobb esetben is egy közel-keletihez hasonló "puskaporos hordó" lesz. A rosszabb esetet inkább ne tudjuk meg...

tegnap 19:51
 6/14 anonim ***** válasza:
0%

Nyugi, vilaghaboru majd az izraeli-irani osszecsapasbol fog kiindulni.

Az biztos, hogy Europaban sem lesz nyugalom, de addig meg evek vannak.

tegnap 19:58
 7/14 anonim ***** válasza:
88%

Nem fogok reklámozni semmit, de akit érdekel, Ungváry Krisztián youtube csatornájára, pont ma rakott fel egy videót arról, hogy a 2. VH előtt, mi zajlott. Korábban millió könyvet olvastam, dokumentumfilmet néztem a témában, mert meggyőződésem, hogy az első és a második vh ásta meg azt, hogy nagyjából, de békében élhettem az életem eddig.

Én sem vagyok jós, mint seki, de akárki is fog lepontozni érte, akkor is leirom, hogy nagyjából azon folyamatok zajlanak ma a világban, amik 2x már felperzselték a kontinenst 1x meg hozzá a világot.

Nem tudom megmondani, hogy lesz-e, sőt nem szeretném, hogy legyen, mert akkor is félek tőle, ha ma mindenki ezen röhög, de, ami ma zajlik a világban, az nem jó és nem néz ki jól a jövőre sem.

tegnap 20:56
 8/14 Fsms ***** válasza:
79%
Trump megérkeztével ki tudja, bármi lehet.
tegnap 21:00
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
Teljes bizonyossággal kizárható.
tegnap 21:01
 10/14 meszike91 ***** válasza:
69%
Ha nem lépünk fel erővel az oroszok ellen akkor igen. Legutoljára amikor engedtek az agresszornak az tényleg világháborúhoz vezetett.
tegnap 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!