Régen mikor még volt sorkatonaság, akkor milyen nehéz motyóval kellett, és mekkora távot megtenni gyalog?
Ugyanakkora mint most is a szerzodeseseknek elméletileg.
Es sok mindentől függ. En pl soha nem cipeltem semmit, gyalog is max 5 km volt. Miközben más kollégám 50 kilóval rohangált egész nap a hátán.
Az alapkiképzés része volt - elméletileg egy 50 km-es menetgyakorlat könnyű menetfelszerelésben. Ez fegyver, tártáska, kulacs gyalásó, gázálarc vv felszerelés, rohamsisak.
Ezt minden kiképzési időszakban meg kellett ismételni. Na ez 90%-ban elmaradt.
Én aknavetős voltam, a csövet vittem, az 18 kg + málhazsák, gáztáska, derékszíjon öt üres tartalék tár, AMD gépkarabély üres tárral, talán úgy +25-30kg összesen.
(Ezzel együtt jóval könnyebb voltam, mint most vagyok :))
Mentünk elvileg 20km-t, de szerintem (tájfutó voltam előtte, tudok saccolni) kb. tíz volt, csak a sok cucc miatt soknak tűnt. Különösen annak, aki nem megfelelő surranót kapott és vízhólyagosra törte a lábát. Ja, emiatt a végén már több cuccot vittünk, mert a sérültekét is vittük, mások meg támogatták őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!