Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Te a második vh. Végén mit...

Te a második vh. Végén mit választottál volna a lehetőségek közül?

Figyelt kérdés

1. a szomorú nyilvánvaló végidőkben is maradsz a kiadott parancsnál, harcolsz, a túlerőben lévő ellenség lelő, meghalsz.

2. dezertőr leszel és lehet menekülsz a semmibe és bújkálsz rettegve, de egy idő után kivégeznek a sajátjaid, vagy az ellenség ha megtalálnak.

3. öngyilkosságot követsz el valamilyen formában

4. megadod magad és bekerülsz egy munkatáborba aminek úgy vágsz neki hogy vagy túléled vagy sem, de mindenképp bizonytalan jövőt jósol.

ez mind szörnyű lehetőségnek néz ki egyébként, és nem irigylem az akkoriakat hogy semmi sem tűnt happy endnek abban a korszakban

2020. ápr. 30. 23:32
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Részemről alapból ha lehet elkerültem volna az egészet, egyszerűen ellene vagyok a vérontásnak, de amúgy meg ha vesztes oldal és vége akkor is kb fogtam volna magam aztán megpróbálok valahol új életet kezdeni. Még mindig ez a legjobb lehetőségekkel kecsegtető opció.
2020. ápr. 30. 23:50
 2/7 A kérdező kommentje:
nem hiszem hogy ezt akkoriban olyan könnyű lett volna elkerülni, kötelező volt katonának lenned
2020. ápr. 30. 23:58
 3/7 anonim ***** válasza:
31%
elfutok és túlélem opció nincs?
2020. máj. 1. 00:20
 4/7 anonim ***** válasza:
49%

Gtaba ha harcolok a rendőrökkel én a végén amikor már nincs életerőm egy gránáttal a kezembe oda megyek ahol leginkább lőnek és magamra robbantom (gtaIV) nem mennék fogságba, dezertálni nem tudnék. Szóval lényegében 3. De úgy, hogy ne legyen fejem mert arccal lefele nem tudnak elföldelni ha nincs arcod. Látod milyen kis találékony vagyok.

Ez a valóságba úgy nézne ki, hogy tipliznék a pícsaba.

2020. máj. 1. 01:02
 5/7 anonim ***** válasza:
41%
Elhúztam volna a horthysta Magyarországról még jóval a világháború előtt.
2020. máj. 1. 01:29
 6/7 anonim ***** válasza:
49%

Ez a négy opció leginkább az oroszokra volt igaz, ott aki megadta magát az vagy náci munkatárborban halt meg, vagy ha azt túlélte akkor ment a gulágra.

Akkor már inkább az 1)-es lehet meghalok, de legalább hősként. Avagy a 2)-es azzal, hogy nem dezertálok hanem beállok partizánnak. Ha a harc értelmetlen akkor nem hősiesen meghalni kell, hanem harcmodort váltani és ott okozni kárt az ellenségnek ahol lehet.

A II. Vh idején Pattonnak tulajdonítják a mondást, de nagyon igaz: nem várom el a katonáktól hogy meghaljanak a hazájukért, haljon meg az ellenség a saját hazájáért!

2020. máj. 1. 03:00
 7/7 anonim ***** válasza:
74%

Attól függ, melyik ország katonájaként harcolnék.Ha német lennék akkor 0-24 lobbiznék, vagy valamit csinálnék, csak amerikaiaknak kelljen megadnom magam.

Ha orosz lettem volna nagyjából nem is lett volna választási lehetőségem, a felsorolt 4 pont nagyjából mind érvényes volt a Vörös Hadsereg katonáira.

2020. máj. 1. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!