Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A katonai pályán milyen...

A katonai pályán milyen lehetőségek vannak, ha tiszt szeretnék lenni, de nem akarok szívni?

Figyelt kérdés
Remélem érthető vagyok. Az a problémám, hogy vannak katona ismerőseim, és így van belelátásom abba, hogy mennyire gáz a helyzet itthon. Pl egy gyakorlaton nincs rendes kaja, melegvíz. De amúgy szeretnék katona lenni, csak jó lenne valami olyan helyet találni, ami nincs olyan gáz helyzetben. Vagy akár valami hasonló munka is jó lenne...

2018. szept. 27. 16:12
1 2
 1/11 Molyember ***** válasza:
52%
Választasz rendes munkát, háborúzni meg ott az Arma 3.
2018. szept. 27. 16:16
 2/11 anonim ***** válasza:
A vezérkar hadtáp részlegéhez menj szolgálni, ott mentes leszel az ilyen kellemetlenségektől!
2018. szept. 27. 16:28
 3/11 anonim ***** válasza:

Ki kell fogni a helyet is.

Valahogy nalunk egy tiszt se sziv, max szivatni tud.

Ha kaja kell menj konyhara.

2018. szept. 27. 18:31
 4/11 anonim ***** válasza:

Szívni mindenképp fogsz. Első körben a rendfokozatod kopasz rüszü és mindenki beléd törli a bakancsát.

Ha nem akarsz szívni akkor tokarev és bekapni a csövet, így azonnal posztumusz hadnagy lesz belőled és zászlóba tekernek.

Úgy nem érzed az ellentmondást ugye? Sebész akarok lenni, de nem akarok tanulni.

2018. szept. 27. 18:33
 5/11 anonim ***** válasza:
74%

"Pl egy gyakorlaton nincs rendes kaja, melegvíz. De amúgy szeretnék katona lenni"

Most akkor zabálni eg pancsolni szeretnél, vagy katona lenni? Ezt az egyet döntsd már el!

"Vagy akár valami hasonló munka is jó lenne..."

Akkor a közmunkát próbáld meg. Ugyanúgy a hazádat szolgálod, csak nincsenek kihívások.

2018. szept. 27. 18:41
 6/11 A kérdező kommentje:
Kedves 5-ös, értem én, hogy egy katona ne legyen hisztis kislány, nem is vagyok az. De 2018-ban a magyar honvédség kb olyan ellátást képes biztosítania katonáinak békeidőben egy hadgyakorlaton, mint amilyen kb 50 éve a II.VH-ban jutott a harctéren, csak itt épphogy nem lőnek rád. (Egy kis költői túlzással nyilván). Szar a kaja, kényelmetlen az egyenruha, idiótán van megszervezve a végrehajtás...
2018. szept. 27. 21:00
 7/11 anonim ***** válasza:
Ez a katonaélet. Megnyugtatlak, máshol sincs vízágy, meg 3 fogásos ebéd. Ez ezzel jár. Ha neked kényelem kell, menj fegyveres biztonsági őrnek, szabadidődben meg járj edzeni.
2018. szept. 27. 21:15
 8/11 anonim ***** válasza:

Ilyen kellemetlenségek csak az elején vannak, amíg az embert kiképzik, meg az egyetemen van. Utána már teljesen hétköznapi életvitelt folytatnak a tisztek, bejárnak dolgozni egy irodába.

A szívás inkább maga a bürokratikus munka miatt van. Valójában nálunk a katonatisztek ugyanolyan bürokrata köztisztviselők, mint más területeken. Aki nem szereti a monotonitást, meg a kommunista irodai légkört, annak nem ajánlott.

2018. szept. 28. 14:49
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

egyébként meg azt vágod hogy ez a katonaélet velejárója?

Az amerikaiak pl. MRE-t kapnak egésznapos kajacsomagnak gyakorlaton. Az tudod milyen? Olyan hogy a szrással nem kell bajlódnod...

Amikor gyakorlatoztunk velük állandóan jöttek kunyerálni a konzervjeinket hogy cseréljünk már az MRE-re...

Sehol sincs kolbászból a kerítés...

Egyébként meg az egyenruha most kerül váltásra. Ha meg pl szolnokra mész ott mindenki már Multicambe tolja.

Melegvíz meg... Hát nemtom kivel beszéltél de szerintem költői tulzás volt...

Én akárhányszor jártam gyakorlaton (és volt már pár...) mindig volt minimum langyos víz, de télen 100% hogy volt meleg.

Tiszt akarsz lenni?

Van egy baromi jó könyv amit ajánlok olvass el:

"Szolgálj, hogy vezethess"

Ha nem járod végig azt a 4 évet amit az NKE nyújt, akkor nem igazán érted meg, érzed át azt hogy milyen lesz majd a katonáidnak.

Egyszerüsitek:

Ha mondjuk élelmezőként nem vagy kint a retekbe a többiekkel legalább párszor, nemtudod hogy milyen nagy hatása van annak hogy most te nem 5:30-ra hozod ki a forróteát télen gyakorlatra hanem 5:00-ra hogy mire felkelnek a harcolók, már ihassanak.

Ezért nem fogják például sokan a szerződéses tisztek közül sem megérteni a tiszti(vagy akár altiszti) értékrendet teljesen.

Ha tiszt akarsz lenni járd végig az utat.

De már most látom rajtad hogy neked nemvaló ez a pálya.

2018. szept. 28. 16:18
 10/11 anonim válasza:
#9 megmondta a frankót,, szerintem hallgass rá, kérdező és válassz egy másik hivatást.
2018. szept. 29. 03:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!