Hogy lehetek katona? És ha átmegyek a vizsgán akkor hogy folytatódik? Mik a lehetőségek?
Először is jelentkezned kell az ellenőrző bizottságnál.
Ez abból áll, hogy pucéran kell állnod 5 férfi előtt. Ez azért van, hogy ellenőrizzék, hogy b*zi-e vagy.
Ezután, ha alkalmatlannak tituálnak, akkor kapsz 1 ingyen belépőt a Kék Osztriga bárba.
Ha alkamasnak tartanak, akkor máris mehetsz ki Kőbánya-Felsőre, ahol két őrmester fog várni a névtábládat feltartva.
Miután igazoltattad magadat, hamarosan egy marhavagonban fogod magad találni, mely Csecsenföld fele tart.
A vonaton gyorsan kapsz túlélő szintű orosz nyelvtanfolyamot, fegyverhasználati és túlélési tanácsokat.
Ha megérkeztél, 3 hónapon keresztül túl kell élned Csecsenföldön.
Ezek után le fognak dobni neked helikopterrel 100 rubelt és extra töltényeket az AK-47-esedbe.
A feladat, hogy teljesüljön a vizsga: Juss vissza Budapestre ép bőrrel!
Sok sikert!
Attól függ, mi szeretnél lenni. Gyanítom nem egyszerű közkatonaságra vágysz (lévén az már nincs is nagyon) ez esetben jelentkezz a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi egyetemre, megfelelő szakra. A pontszám nem volt túl magas, olyan 200 pont körüli azt hiszem a repülős szakra.
Olyan május körül megkapod az értesítőt az alkalmassági vizsgálatra, amit kecskeméten csinálnak. Odamész, majd szépen sorra végigmész elsőnek az egészségügyi (belgyógyászat, fogászat, fülészet, vérvétel, vizelet, EKG, reflex és idegrendszeri vizsgálat, tüdőszűrés, szemészet, azt hiszem nem hagytam ki semmit :) )
majd az erőnléti (a minimális pontszám azt hiszem 30 fekvőtámasz, 40-50 felülés, és 25 perc alatt a 3km futás, de ez nem biztos, nem emlékszem :) Jah, elsőnek könnyűnek tűnik, de jóformán nem ettél, reggel fél hét óta nyektetnek, levettek tőled nem kevés vért, stb :) )
Majd egy pszichológiai felmérés, ahol kiderítik, alkalmas vagy-e katonának, nem pedig egy vérengző valaki vagyol. Ez a legkeményebb része, majdnem két órát vett igénybe a teszt, aztán személyes elbeszélgetés, ahol a legidiótább kérdéseket teszik fel.
Aztán ha mindenen átmentél, akkor szeptemberben megkapod a behívódat egy három hónapos katonai felkészítésre, Szentendrén, ahol végigmész egy rendes kiképzésen, lövészet, erőnlét. Majd ezután, november végén elkezded a normális tanulást az egyetemen, időnként némi kiképzéssel, és laktanyával megszakítva, elvárva tőled az elég magas parancsnak-megfelelést :) Majd miután végeztél, állományba kerülsz mint Hadnagy, és kezdődik a katona élet, és elkerülsz ahhoz az alakulathoz, ahová való vagy.
Mondjuk annyit szólok, hogy a családot, és barátnő terveket azért főbb vonalakban felejtsd el. Jópárszor vannak hónapos kiküldetések, nem egyszer külföldi tréningek, missziók, és ez mellett nem egyszerű együtt lenni a szeretett feleséggel...
Amúgy ha komolyan gondolod, sok sikert :) Én pilóta akartam lenni, de a hallásvizsgálaton elmeszeltek, mint a szél :S Szóval hajrá :)
KÖszönöm...nem ez az elsődleges célom...
De ezt is lehetségesnek látom.
Ehhez a témához nekem is lenne egy kérdésem!
Eléggé messze lakom Bp-től (több mint 250 km). Szóval azt szeretném kérdezni, hogy mikor vesznek állományba? Ha már állományban vagyok, akkor kapok fizetést és mennyit? Mert, ha megéhezek nem tudok hazafutni vacsorázni. És szeretném elkezdeni így a saját életem szóval jó lenne tudni, hogy mik a lehetőségeim.
Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!