Várható, hogy bevetik a honvédséget, és a jól kereső, semmittevő katonáinknak végre hasznát vesszük?
Van egy ismerősöm, katona néhány éve. Kérdeztem még hónapokkal ezelőtt, miből is áll a "munkája".
Még ő maga is nevetett, mikor mesélte. Kondiznak egész álló nap, vagyis amikor kedvük tartja. Ő szerződéses, amúgy meg testépítő a srác, szóval még jól is jön neki, kvázi a munkaidejében a hobbiját űzheti, és nem kell érte fizetnie, sőt még neki fizetnek.
Ha nem kondiznak, akkor gyakran kártyáznak, mert egyébként unatkoznának. Ha jön valamiféle rendezvény, arra készülnek műsorral, gyakorolnak. Pl. koszorúzás, ünnepek, ilyesmi.
Rengeteg az aktatologató kislány, akik egyik köteg iratot délelőtt átteszik egyik asztalról a másikra, délután meg visszateszik. Mindezért egészen jó fizetést kapnak.
Na ezt az ismerőst nem írtam bele a kérdésbe, csak azt írtam ki, hogy mit is csinálnak ők tulajdonképpen?
Jöttek a válaszok, kb hasonló leírással. A lényeg: semmit.
Én nem értem, miért kell ekkora létszámot tartani a semmire, nincs háborús helyzet. Bármikor lehet, mondják egyesek. Na ahhoz viszont kevés lenne. Több ezer vagy több tízezer katonát fizetünk, és 3/4 évszázad telt el háború nélkül.
Ez a költségvetésből olyan felesleges kiadás, ami milliárdokat jelent, és elég sok mindent rendbe lehetne vágni annyi pénzből.
Most végre várható, hogy igénybe veszik ezeknek a "szakembereknek" a segítségét, pl. egy esetleges kijárási tilalom esetén?
Direkt elolvastam a cikket, hogy a most épülő járványkórház építésén részt vesznek-e, de erről nem volt szó benne.
Nalunk 5 alakulat van az udvaron.
Es mint az 5 masfelekeppen mukodik. Tipikus eset mikor az almat hasonlitjuk kortehez.
Mert van ahol valoban dolgoznak, vagy rendesen gyakorlatoznak.
Köszönöm a számokat, de ugye nem 1 évről van szó, hanem több évtizedről.
Azért évi x milliárdból is sok problémát meg lehet oldani.
De már nagyon elkanyarodtunk az eredeti kérdéstől.
Viszont azóta már arról szólnak a hírek, hogy bizony bevetik őket, épp mától.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Ritka, hogy ebben a kategóriában nem egymás leszólása folyik a válaszolók részéről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!