Milyen esetekben lőhet egy katona, egyes esetekben a társára?
Azt mondta egy ismerősöm hogy ha be van drogozva a csapat egyik tagja a munka veszélyeztetése miatt le lőhetik(persze a figyelmeztetések után). Illetve nem csak társt, hanem civilt milyen esetben lehet lelőni?
(Magyarországon)
Jogszerűen kizárólag jogos önvédelemből, de nagyon meg fogják vizsgálni lett-e volna más lehetősége megvédenie magát.
Egyébként ha katona leszel akkor fel sem merül ilyen benned, bár vannak minden alakulaton belül összezördülések, de éles helyzetben csak magadra, a fegyveredre és a társaidra számíthatsz, nagyon erős a bajtársiasság.
Nem, nem merült fel bennem hogy megtenném-e.
Senkinek semmi köze hozzá, de megvisel akármilyen emberi halál. Nem rinyálok meg nem borzalmasan visel meg, nem arról van szó csak valamiféle együttérzésnek mondanám. Csak hallottam erről nem hittem el, ezért kérdeztem meg. Igen szeretnék annak menni, azaz bevonulni. Köszönöm a válaszokat!
Volt katonák mondták, hogy így ment! Többen is.
lehet hogy neked nem tetszik de így volt
Önvédelemből bárkit lelőhet.
Még akár én is. Igaz akkor egy másik eljárás keretében meg fogják kérdezni, hogy mit keresett nálam egy pisztoly, de önmagában az önvédelemért nem jár büntetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!