Hány katona ill. hadra fogható ember van Magyarországon?
Ha jól tudom az állandó haderő 25 000 fő körül van.
Hadra fogni meg bárkit lehet, attól függ mennyire fontos :D
De amúgy ha azt vesszük, hogy minden évben születik körülbelül 90 000-100 000 ember, aminek a fele nyílván nő, és 18 éves kortól egészen 40 éves korig hívnánk be az embereket, akkor az azt jelentené, hogy 22 x 45 000 = 990 000 ember lenne elméletileg.
Na ebből vonjuk le a mozgássérülteket, krónikus betegeket, mentális betegeket, és azokat akik szociális helyzetből nem tudnának menni (pl egyedül nevelnek gyereket).
Azért szerintem egy jó 700 000 maradna.
De ez egy baromi vegyes társaság lenne. Megnézném hogy hogyan tesz rendet a több ezer 20 éves falusi roma közt egy őrmester.
Valóban hadrafogásra alkalmas 18-40 közti férfiból lehet mondjuk 250 000. Ezt egy reális tippnek érezném. Tehát lelkileg és fizikailag is képes lenne teljesíteni.
De ez egy olyan mérhetetlenül nagy szám lenne, hogy még ruhát se tudnának adni ennyinek, nem hogy fegyvert.
Mozgásérült is tud fegyvertfogni.
A világháborúban a németek a volkssturm haderőbe besoroztak nőt,gyereket,öreget,rokkantat,de még zsidót és elfogott oroszokat is.
3.772.972
Legalábbis a Global Firepower szerint:
Hogy mennyire pontos azt nem tudom, mert a területhez is hozzáadtak 10.000m2-t, vagy lehet tudnak valamit a jövőt illetően :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!