Milyen katona lehetek?
Érdeklődni szeretnék, hogy 24 évesen, diplomával /logisztika/, milyen lehetőségeim vannak katonaként? Nem feltétlen fizetésre gondolok (biztos vagyok benne, hogy kevesebbet kapnék), hanem arra, hogy egy kiképzés után milyen rendfokozatot kapnék? Tiszti rendfokozat csak azoknak jár akik a közszolgálati egyetemen végeztek?
Mindig is érdekelt az egyenruhás szakma, érettségi után fel is vettek az NKE-re, a kiképzés alatt viszont (egy rossz mozdulat miatt) megsérültem, ezért leszereltek. Akkor úgy voltam vele, az élet így akarta, de mostanában megint elkezdett érdekelni ez a hivatás.
Ez 100%? Akármilyen diplomával? BGE-n végeztem nem NKE-n.
Gondolom mindenképpen lenne egy alapkiképzés, és aztán annak a végén hadnagyi rendfokozatot kapnék?
Tiszti rendfokozat egyetemen végzetteknek jár(4 év), ha jól tudom 25 év a max amig bekerülhetsz(lehet, hogy csak a pilótáknál van így)
Másik lehetőség, hogy OKJ-ra mész(ebben sem vagyok teljesen biztos), 3 éves a kiképzés, viszont ezzek egy iraki vagy afganisztáni misszió alatt is meg tudsz keresni több milliót(haverom bátyja ilyen), egy-egy misszió 5 hónapig tart(kb.)
Egy évre előre tudod, hogy hol leszel és általában ezekre a missziókra jelentkezni kell
Most voltam egyetemi nyílt napon és a dékán elmesélte, hogy már egyáltalán nem olyan mint régen(pl. régen gyalog mentek gyakorlatozni, ma már busszal)
De engem nem az érdekel, hogy az NKE elvégzése után tiszt leszel e, mert nyilván ott HonvédTISZTI karra jársz tehát tiszt leszel. :D Tudom hogy 25 éves korig lehet jelentkezni, anno jelentkeztem fel is vettek, ezeket mind tudom.
Tehát a kérdésem még egyszer: van már egy diplomám (nem NKE-s, logisztikusként végeztem), így egy alapkiképzés után kaphatok-e a diplomámhoz illő beosztást illetve rendfokozatot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!