Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Milyen katona lehetek?

Milyen katona lehetek?

Figyelt kérdés

Érdeklődni szeretnék, hogy 24 évesen, diplomával /logisztika/, milyen lehetőségeim vannak katonaként? Nem feltétlen fizetésre gondolok (biztos vagyok benne, hogy kevesebbet kapnék), hanem arra, hogy egy kiképzés után milyen rendfokozatot kapnék? Tiszti rendfokozat csak azoknak jár akik a közszolgálati egyetemen végeztek?

Mindig is érdekelt az egyenruhás szakma, érettségi után fel is vettek az NKE-re, a kiképzés alatt viszont (egy rossz mozdulat miatt) megsérültem, ezért leszereltek. Akkor úgy voltam vele, az élet így akarta, de mostanában megint elkezdett érdekelni ez a hivatás.

2020. febr. 4. 18:57
 1/10 anonim ***** válasza:
29%
Diplomával minimum hadnagykén5 kezdessz.
2020. febr. 4. 18:59
 2/10 A kérdező kommentje:

Ez 100%? Akármilyen diplomával? BGE-n végeztem nem NKE-n.

Gondolom mindenképpen lenne egy alapkiképzés, és aztán annak a végén hadnagyi rendfokozatot kapnék?

2020. febr. 4. 19:08
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Ha nem olyan irányban végeztél akkor max kárókatona.
2020. febr. 4. 22:06
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Tiszti rendfokozat egyetemen végzetteknek jár(4 év), ha jól tudom 25 év a max amig bekerülhetsz(lehet, hogy csak a pilótáknál van így)

Másik lehetőség, hogy OKJ-ra mész(ebben sem vagyok teljesen biztos), 3 éves a kiképzés, viszont ezzek egy iraki vagy afganisztáni misszió alatt is meg tudsz keresni több milliót(haverom bátyja ilyen), egy-egy misszió 5 hónapig tart(kb.)

Egy évre előre tudod, hogy hol leszel és általában ezekre a missziókra jelentkezni kell

Most voltam egyetemi nyílt napon és a dékán elmesélte, hogy már egyáltalán nem olyan mint régen(pl. régen gyalog mentek gyakorlatozni, ma már busszal)

2020. febr. 5. 20:11
 5/10 A kérdező kommentje:

De engem nem az érdekel, hogy az NKE elvégzése után tiszt leszel e, mert nyilván ott HonvédTISZTI karra jársz tehát tiszt leszel. :D Tudom hogy 25 éves korig lehet jelentkezni, anno jelentkeztem fel is vettek, ezeket mind tudom.

Tehát a kérdésem még egyszer: van már egy diplomám (nem NKE-s, logisztikusként végeztem), így egy alapkiképzés után kaphatok-e a diplomámhoz illő beosztást illetve rendfokozatot?

2020. febr. 5. 20:18
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Civil diplomával nem feltétlenül kapsz tiszti rendfokozatot. Attól függ, hogy a honvédség tud-e a végzettségednek megfelelő tiszti beosztást adni, de logisztikai diplomával jó eséllyel tud. Ha mégsem, akkor bármilyen beosztású honvéd is lehetsz, amíg nem találnak a papírjaidhoz jobban illő munkakört és rendfokozatot.
2020. febr. 6. 15:17
 7/10 anonim ***** válasza:
Na, bevonultál már?
2020. febr. 26. 23:20
 8/10 A kérdező kommentje:
Nem, mert jelenleg nem Magyarorszagon dolgozom, de amint hazajovok befogok menni a toborzo irodaba es utana jarok a lehetosegeknek.
2020. febr. 27. 07:59
 9/10 anonim ***** válasza:
A Francia Idegenlégió után kicsit gyengébb lesz a MH. Sok szerencsét.
2020. febr. 27. 20:16
 10/10 A kérdező kommentje:
Haha :)
2020. febr. 28. 02:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!