A katonák vagy a rendőrök dolgoznak többet egy nap az adott szolgálatban, legyen az 12,24 órás vagy hivatali munkaidő?
Értem, és akkor mi a feladata a katonának egész nap? Milyen feladatokat lát el?
Hozzáteszem én is aludnék a fáradtságtól, ha egész nap kihajtották a belemet, és még enni sem tudtam. A férjem múltkor alvás nélkül húzott le a 24 órás szolgálatában 27 órát (pedig járna a pihenőidő, és ez nem ritka eset.
A katonák is látnak el 24 órás szolgálati feladatokat is, mint pl épületügyelet, tűzriadó-vontató, katonai rendész járőr... stb
Ezen kívül a napi feladatok közé tartozik a reggeli testedzés, kiképzési foglalkozások.
Esetenként a napirend teljesen más, pl gyakorlaton, ahol szintén nem nagyon beszélhetünk 8 órás munkaidőről. (előfordul, hogy 2-3 napot is úgy töltessz el, hogy érdemi pihenőidő nincs benne... egy sáros lyukban alvást nem lehet pihentetőnek nevezni sztem)
Szóval a helyes megfogalmazás: szerintem dolgozik annyit a katona, mint a rendőr, csak a rendőr mindezt az állampolgárok szeme láttára hajtja végre, míg a katonák egy zárt területen (laktanya, lőtér, gyaktér,...), tehát nincsenek szem előtt. Azonban, ha gond van, (pl árvíz) a katona ugyan úgy ott van, mint a rendőr vagy bárki más.
Demokráciákban "luxus" egy hadsereg fenntartása mindaddig, amíg valós szükséghelyzet nincs, ezt elismerem. Ezért lehet úgy tekinteni rá, mint egy "biztosításra". A lakás-, élet-, autóbiztosításodnak sincs haszna, amíg károd nem származik.
Remélem sikerült egy kis vitaindítót írnom, érdekel mások véleménye ezzel kapcsolatban! :)
Köszönöm válaszod.
Akkor is azt tartom, hogy a rendőr sokkal többet dolgozik. Nem degradálás a célom. Ha nincs igazam, akkor cáfoljatok meg.
Tény és való, de olvasva a kérdéseket, néhány katona kikéri magának, hogyha azt mondják róluk,hogy tengnek-lengnek. És azzal jönnek, hogy ők Irakban meg Afganisztánban voltak. Becsülöm őket ezért, mert ki az aki ezt bevállalja, hogy kockáztatja az életét? Ritka kincs.
De mit csinál akkor amikor nincs Irakban és Afganisztánban. Miről szól egy napja ma Magyarországon,ahol nincs veszélyhelyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!