Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » 15 évesen hogy lehetek katona?

15 évesen hogy lehetek katona?

Figyelt kérdés

Kérlek ezt olvasd el mielőtt válaszolsz!

Itthon eléggé komoly családi problémák vannak és nem szeretek itthon lenni, ha tehetem inkább bent maradok a suliban, edzésen vagyok, vagy a nagymamámnál, de ha otthon vagyok, általában ki sem mozdulok a szobámból. Most nyáron is az unokatesóimnál nyaralok, és igyekszem minél később hazautazni. Pár hónapja tudtam meg, hogy szeptemberben fog születni a féltestvérem, és ezért gondolkodtam el komolyan azon, hogy beállok a honvédséghez. Eddig is katonai, vagy rendőri pályát terveztem, de most egyáltalán nem szeretnék otthon lenni, és még 3 év lenne amíg befejezném a gimnáziumot, és elmehetnék az RTF-re vagy a ZMNE-re. De ha van rá mód, minél hamarabb szeretnék beállni, és ha van valami hasonló, mint Amerikában a kadétok, akkor közéjük szívesen beállnék. Google-ben kereste, de semmit nem találtam, ezért gondoltam, hogy beírom ide, hátha valaki tud segíteni.

Előre is Köszönöm!

2010. júl. 19. 22:57
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
hát fizikából vért izzadtam a hármasért, tehát nem hiszem, hogy egy műszaki szakközép nekem való :)
2010. júl. 20. 00:42
 12/17 anonim ***** válasza:

Lehet hogy erre a fakultánsra nem kell erős fizika tudás:

"...A képzésben kiemelt szerepet kap a testnevelés és az önvédelem. A 11. és a 12. évfolyamon heti négy órában katonai alapismereteket is tanulnak a fiatalok, melyhez nagy segítséget jelent a honvédelmi előképzettséget kellően megalapozó akkreditált tankönyv és a tanterv. .."

2010. júl. 20. 00:52
 13/17 anonim ***** válasza:

16 éves katona lányának üzenném, hogy nem csak tiszthelyettes képzés van, hanem pl. ott van a ZMNE.

Kérdező, 3 évet még várj ki, aztán jelentkezz a ZMNE katonai vezető szakára, vagy a Kinizsi Pál tiszthelyettes képzőbe Szentendrére. Sajnos most még nem lehetsz katona, alapfeltétele, hogy betöltsd a 18. életévedet.

Katona

2010. júl. 20. 10:33
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
na most muszály volt le pontozni te gyökér ? csak a Közel-Keletre mehetsz máshová nem ,mert akkor rááááááááássssszzííííííííístááááá vagy
2010. júl. 20. 15:45
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
Menj vissza a 70-es évekbe, éljél Nicaraguában, és ha türelmesen vársz majd, akkor Somoza bácsi általános hadkötelezettséget fog elrendelni a sandinisták ellen, 14 éves kortól, amíg ő elmenekül. Ha túléled, utána a komcsi szandinisták fognak kivégezni hazaárulásért. Amúgy Afrikát vagy egy banánköztársaságot tudok javasolni, ott lehetsz ennyi idősen hullajelölt katona a gerillák elleni harcokban.
2010. aug. 28. 22:04
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Viszont ha tuléled az első bevetésed a kocsmában kiskorúként is berumozhatsz.
2010. aug. 28. 22:05
 17/17 anonim ***** válasza:

Szerintem 15 evesen meg ne akarj katona lenni viszont ha ugy erzed, hogy ezt szeretned hivatasnak akkor menj rendeszeti szakkozepbe de nem art ha tudod, hogy kesobb mikent lehetsz majd hivatasos katona mert meg kell felelni fizikai, pszichologiai es egyeb kovetelmenyeknek mindezt azert irom mert ugy latom otthonrol akarsz elossorban menekulni. Viszont ha nem jon be a rendeszeti szakkozep akkor is ott van egy koleszos lehetoseg az orszag egyeb helyein viszont ahhoz az kell, hogy olyan specko sulit valassz ami messze van (nem bejaros) stb. Azt irtad gimibe jarsz ha jol ertelmeztem es meg 3 eved van!

Mindenkeppen ha van olyan tanar akiben bizol vagy tudod, hogy normalis stb. keresd meg a problemaddal es kerd a segitseget mondj el neki mindent oszinten azt is miert akarsz elmenni otthonrol stb. Ilyen esetben rengeteget tud segiteni pl korbe telefonalja a sulikat hogyan tudsz atmenni, de mar az is nagy segitseg ha szerez egy olyan gimit ami messzebb van es bentlakasos nem tudom milyen gimibe jarsz de lehet van lehetoseg sport vagy egyeb mas szakos gimikbe menni ahol koleszos lehetsz egy ilyenbe rengeteget tud segiteni a tanarod!

Ha meg semmi mas megoldast sem tudsz akkor keresd fel a teruleti illetekes gyermek joleti szolgalatot, ott is mond el a problemadat es az mit szeretnel ok is sokat segithetnek a problemadban attol ne felj, hogy intezetbe kerulsz meg ilyen hulyesegek, hiszen Te 15 eves vagy tanulni szeretnel van egy eletcelod de segitseget kersz ezek megvalositasahoz!

De elsonek mindenkeppen a tanarodhoz menj!

Sok sikert!

2010. szept. 18. 01:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!