15 évesen hogy lehetek katona?
Kérlek ezt olvasd el mielőtt válaszolsz!
Itthon eléggé komoly családi problémák vannak és nem szeretek itthon lenni, ha tehetem inkább bent maradok a suliban, edzésen vagyok, vagy a nagymamámnál, de ha otthon vagyok, általában ki sem mozdulok a szobámból. Most nyáron is az unokatesóimnál nyaralok, és igyekszem minél később hazautazni. Pár hónapja tudtam meg, hogy szeptemberben fog születni a féltestvérem, és ezért gondolkodtam el komolyan azon, hogy beállok a honvédséghez. Eddig is katonai, vagy rendőri pályát terveztem, de most egyáltalán nem szeretnék otthon lenni, és még 3 év lenne amíg befejezném a gimnáziumot, és elmehetnék az RTF-re vagy a ZMNE-re. De ha van rá mód, minél hamarabb szeretnék beállni, és ha van valami hasonló, mint Amerikában a kadétok, akkor közéjük szívesen beállnék. Google-ben kereste, de semmit nem találtam, ezért gondoltam, hogy beírom ide, hátha valaki tud segíteni.
Előre is Köszönöm!

Néz esetedben mindenkép az a legjobb opció hogy szépen megfelelő bentlakásos iskolát elvégzed így lehető legkevesebbet kell otthon lenned illetve és tisztként vonulsz be.
A mai amerikai kadét is (tudtommal) ugyan ez. Bentlakásos tiszti iskolában tanuló növendék
1. Nem a Közel-keletre szeretnék menni gyerekeket gyilkolni, de nem is hiszem, hogy 18 év alattiakat oda kiküldenének.
2. Köszi szépen, de Magyarországon nem tudok hasonló bentlakásos iskolákról, egy rendészeti szakközépről tudok, de az azt hiszem nem bentlakásos.

Szia,
katona (mint munka) nem lehetsz, mivel 18 éves korodig tanköteles vagy, tehát iskolába kell járnod.
Suliügyben ezt találtam:
Sok sikert!

"...2. Köszi szépen, de Magyarországon nem tudok hasonló bentlakásos iskolákról, egy rendészeti szakközépről tudok, de az azt hiszem nem bentlakásos...."
Minden közép iskola bentlakásos ha nem az illető városban laksz. A köznyelven koleszos vagy. :)
Van olyan suli ami megfelel neked és másik városban van?

"...Kedves előttem válaszolók! Miért kell hülyíteni egy szegény,..."
Kedves válaszoló, szerinted az miért nem jó tanács ha a választott szakmához szükséges közép iskolát ajánlottam neki első lépésnek???

Szia!
Amit linkelt az egyik válaszoló iskolát, az nem létezik én is oda szerettem volna menni, de már megszűnt.
Egyetlen egy katonasággal kapcsolatos középiskola van Magyarországon még pedig Szentendrén. Ott Tiszthelyetteseket képeznek. Érettségi után is lehet oda menni akkor két év a képzés időtartalma. Ha nagyon a katonasággal kapcsolatos dolgot szeretnél tanulni akkor jó, de a tiszthelyettesek a legkisebb kis pontok a katonaságnál, akkor inkább már tényleg a Zrínyi érettségi után, vagy Rendészeti középiskola.
16/L egy katona lánya

EÖTVÖS LORÁND MŰSZAKI KÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!